Hit or miss #framtid2019
Temaet på framtidskonferansen var endring, men følelsen av endring var ikke der hos alle.
Framtid 2019 avsluttet sist uke, og elever sitter igjen med ulike tanker rundt konseptet. Opplevde alle en endring, og var framtidskonferansen viktigere overfor kommende vurderinger?
Flere av elevene gikk ut fra workshopene uten bedre innsikt i årets kjerne. Enkelte følte på mye dødtid, andre følte at de fikk repetesjon på gammel kunnskap.
NGVintage var en av workshopene som hadde mest aktive deltakere. Konseptet var gjenbruk, hvor målet var at det å være miljøvennlig ikke nødvendigvis være kjedelig, men også gøy. Isabelle Baez var en av deltakerne under workshopen.
Isabelle Carlsen Cabrera Baez
Gjenbruk er en viktig sak å ta opp, men det er noe jeg allerede er obs på med tanke på salgsapper som tise og finn. Så for meg ble det ingen endring.
E-sport var en omstridt og populær workshop i årets konferanse, men hva fikk egentlig elevene ut av e-sport? Tre dager som gikk til dataspill og samhold, dette ble arrangert og gjennomført av elev Heine Solberg.
Heine Solberg
Jeg synes at workshopen gikk bra, det var litt tekniske problemer i starten. Dette er noe som vi må tenke på dersom e-sport skal bli hvert år. Jeg likte veldig godt å ha workshopen, og ville gjerne gjort det igjen om jeg fikk sjansen.
LEAF arbeider for bærekraftsmålene 7 (Ren energi for alle) og 13 (Stoppe klimaendringene). I deres workshop var fokuset på å vise hvordan de skaper studentengasjement og vidersnakke om organisasjonshistorien. En elev som deltok i på denne workshopen var Fredrik Stein.
Fredrik Stein
Det var veldig spennende, vi fikk høre fra mange forskjellige mennesker fra flere nasjoner hvordan de jobber med dette. Det var litt interessant, men jeg har samtidig hørt så mye om det fra før av. Jeg vil ikke si at jeg ble så inspirert av LEAF.
Tanken bak årets tema var god, men gjennomførelsen ble altså ikke like vellykket som man kunne håpe på. Mange synes det er fint å ha tre dager hvert år der man får en mer spennende hverdag. Elevene får et avbrekk fra en ellers krevede tid på året og det setter de aller fleste pris på.
Årets tema var både aktuelt og viktig. Spennende personer som Robin Dale Oen, Martin Hazy og Aiman Shaqura deltok på årets konferanse, som inneholdt gode forelesninger og konserter. Skolens engasjement gjør at elevene har mulighet til å tilegne seg både ny og viktig kunnskap. Dette er noe flere skoler burde vurdere å gjennomføre.
Vi håper neste års tema på framtidskonferansen blir enda bedre, og at elevene blir mer engasjer og får mer ut av Framtid 2020. Vi gleder oss!
Tekst: Amalie Rau Hansen, Maria Seim, Isabelle Carlsen Cabrera Baez
Foto: Eskil Fondenes Øvrebø