– Jeg synes det er pinlig på vegne av skolen

Nordahl Grieg sin første revy ble møtt kritiske anmeldelsen, som skapte sterke reaksjoner. Nå svarer revygruppen på kritikken fra NGVmedia, og de mener anmeldelsen legger vekt på områder som revygruppen ikke hadde kontroll over.

Mandag 18. februar hadde Nordahl Grieg videregående skole premiere på sin første revy noensinne. NGVmedias journalist Sivert Kristiansen fikk i oppgave å anmelde skolens revy. Hovedargumentene bak tre og et halvt Nordahl Grieg hode av seks mulige, var dårlig budsjett, tekniske problemer og en utløst brannalarm under stykket.

– Jeg synes det er litt pinlig på vegne av Nordahl Grieg som skole at vår egen redaksjon kritiserte revyen så hardt, med tanke på at dette er den første revyen vår, forteller revyens regissør Marthe Monsvik.

Hardt arbeid

Marthe forteller at hun synes revyen gikk veldig bra i forhold til at det er deres første revy, og at de fleste på gruppen er amatører og ikke har gjort noe lignende før. Videre forklarer hun at de har jobbet mye selvstendig uten lærere, og er fornøyd med alt det harde arbeidet de har utført.

– Hvis anmelderen tar vekk alt det tekniske som vi ikke kunne styre så ser han ikke så veldig mye på selve revyen, og han uttaler seg ikke noe særlig om skuespillerne, sier Marthe.

Feil fokus

Hun mener at anmelderen fokuserer på de gale tingene når det kommer til kritikken. Hun forteller at hun og gruppen satt stor pris på BT sin anmeldelse, og det de fokuserte på.

–  Anmelderen til BT sier jo noe om det de ønsker mer av til neste gang, som for eksempel flere selvskrevne sanger, mens anmelderen til NGVmedia sier at vi hadde for lite budsjett, noe vi ikke kan styre, forklarer Marthe.  

Marthe forteller at de tilsammen hadde 15000 kroner i budsjett, mens andre revygrupper har brukt 11000 kroner på sceneteppe alene.

– Vi tok oss råd til det vi fikk råd til, vi lagde rekvisitter selv og fikk ting sponset, sier Marthe.

Barnslig oppførsel

Kritikken førte til kommentarer på sosiale medier, hvor Solveig (Sol) Kryvi ytret sin irritasjon over anmelderen med kommentaren “Hvem er du Sivert Kristiansen?”.

– Jeg gjorde det egentlig bare for å tøffe meg litt, sier Sol smilende.

Videre forklarer hun at kommentaren ikke var slemt ment, og at hun bare så humor bak det. Sol forteller også at å gå til personangrep ikke var rett etter en slik kritikk.

Ingen spesialbehandling

– Jeg synes personangrep er en barnslig respons når jeg skriver en anmeldelse selv om jeg ikke gir de toppscore, og NGV revyen burde holde seg for god til det, forteller anmelder Sivert Kristiansen.

– NGVmedia kan ikke lyve og gi ekstrapoeng til revyen bare fordi vi anmelder skolens egen revy. Det ødelegger vår integritet som en uavhengig nyhetsredaksjon. En revy består av mer enn bare skuespill. Min score er hverken basert bare på det tekniske eller skuespillerferdighetene, men helhetsinntrykket av kvelden, svarer Sivert.

En del av sjarmen

En av dem som tok Sivert i forsvar var Børge Smørdal Nilsen. Han sier til NGVmedia at hvis en revy som hadde blitt vist på DNS hadde svart på en anmeldelse på denne måten hadde det blitt dårlig mottatt.

– For å være ærlig ser jeg ikke på anmeldelsen som kritikk. Jeg vil heller kalle det konstruktiv tilbakemelding eller råd til forbedring, sier Børge.

Videre forteller Børge at det var tydelig at revyen manglet både budsjett og at det ble brukt billige og lette løsninger for å løse dette problemet. Han mener dette er en del av sjarmen til revyer, og at han aldri hadde hørt snakk om at de skulle ha noe budsjett i det hele tatt.  

– Det var modig og spenstig gjort av revygjengen å arrangere NGV sin første revy. Selv når det var en del som manglet, betyr ikke dette at revyen var dårlig, påpeker Børge.

Skrevet av Marie Lian, Tonje Bratland og Alba Framnes

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *