Retro skattejakt

I Framtid 2019 finner vi et stort utvalg workshops. Blant disse finner vi NGVintage, et nytt og bærekraftig konsept.

-Jeg er spent på hvordan det kommer til å gå. Jeg håper at folk har lyst til å være med å bidra, forteller lærer Hilde Evensen, en av personene bak NGVintage.

Selve workshopen består av elever med forskjellige oppgaver; markedsføring, jobbe med interiør, selge og samle inn klær, for å nevne noe. De som ønsker å selge klær må derfor ta kontakt med en av deltakerne på workshopen, men all inntjening går til egen lomme.


Venter spent
Salget starter i morgen, og klærne er donert av elever og lærere ved Nordahl Grieg Videregående. Her vil det bli solgt brukte klær, smykker og diverse. Maire Waagenes og Isabelle Cabrera er to av mange elever som venter i ekstase.

-Det er et fint konsept. Det er veldig miljøvennlig og bærekraftig å selge gamle og brukte klær. Det er nok andre som har lyst på det eller har behov for det til en billig penge, sier Waagenes.

Elevene forbereder seg
Elevene rigger til i forkant til den store dagen. Flere elever har forlatt skolen for å rydde i klesskapet hjemme.

Maire Waagenes og Isabelle Cabrera klargjør plakater for salget som skjer på torsdag.

-Akkurat nå holder på vi på å rigge til med salgsboder og diverse, forteller Cabrera, mens hun og Waagenes designer plakat til bodene.

Bærekraftig konsept

-Jeg synes gjenbruk er veldig viktig. Det er miljøskadelig med masseproduksjon av klær, og det man kaller “fast-fashion”, som er alle kleskjedene som bare produserer og produserer, forteller Waagenes, og legger til at hun synes det er viktig med arrangement som loppemarked og konsepter som Tise, hvor man kan selge og bytte.

Hun påpeker også at man stopper mye Co2-utslipp ved å gjenbruke.

Tekst: Maria Seim
Foto: Sarah Isabelle Evanger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *