Tok ungdommen med seg

Nordahl Grieg holder i år sin åttende fremtidskonferanse på rad. 2011. I år blir konseptet litt mikset opp, og elevene er nå med på å arrangere.

Anita Ystebø, viserektor for Nordahl Grieg Videregående har vært med å ha ansvar for skolens framtidskonferanse siden Anita og Margreta begynte å jobbe sammen før skolen åpnet, og de utnyttet muligheten til å skape en skole akkurat slik de ville.

Skal være viktig

Ystebø forteller oss at de hadde en visjon, de skulle være dristige, tenke nytt og være opptatt av å skape en god skole for fremtiden. Det står i målsettingen til skolen at elevene skal få en fremtidsrettet og bærekraftig utdanning.

Margreta Tveisme var den som opprinnelig kom med forslaget om at skolen skulle ha en konferanse for elevene, fordi det hovedsakelig bare finnes konferanser for voksne.

 – Denne konferansen skal basere seg på framtiden, og ta opp tema som er viktig for elevene å kjenne til i den verden de skal skape, forklarer Ystebø.

Første konferansen som ble arrangert i 2011 var helt annerledes fra den som blir arrangert i dag. På den tiden hadde de noen klasserom med forskjellige aktiviteter her og der, og noen lagde en sang. De har også opplevd hvordan de ikke skal arrangere konferansen, med tanke på at elevene satt i tre timer og hørte på foredrag som lærerne synes var interessante. Så det er derfor elevene i år skal være med på å arrangere. Da vil også engasjementet til elevene øke.

Tekst: Irene Keilen Foto: Sveinung Øiestad

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *