I 2019 skal vi redde verden

I februar er det igjen klart for Framtidskonferanse her ved Nordahl Grieg videregående. Nå røper Margreta Tveisme temaet for konferansen.

Skrevet av: Alba Framnes

Tidligere har det handlet om blant annet teknologi og klimakriser. Forrige skoleår var temaet ”Fake news”, og året før var det ”Robotene kommer”.

Framtidskonferansen 2019  skal handle om sosialt entreprenørskap. Det blir workshops rundt temaet og fokus på egenskaper en sosial entreprenør bør ha. Skolen vil også få besøk av flere som jobber innen dette.

Ansvarlig for konferansen, Margreta Tveisme, forteller at sosialt entreprenørskap handler om å redde verden.

Ender konseptet

Tidligere har lærerne ved skolen hatt ansvaret for å planlegge innholdet, mens elevene har vært brukere av konferansen. Dette ønsket Tveisme, og de andre arrangørene, å endre på. I år skal elevene få være med å planlegge konferansen.

–  Vi tror det blir kjekkere for elevene med framtidskonferansen hvis de også er med å lage den og har en reell innvirkning på hva som er innholdet, forklarer Tveisme. Hun forteller videre at skolen har denne årlige konferansen fordi det er viktig å gjøre noe som er overgripende og ikke har noe med konkrete læreplaner å gjøre, men heller fokusere på noe som har med elevenes framtid å gjøre.

Gi inspirasjon til elevene

Skolen ble åpnet i 2010, og siden 2011 har vi hatt framtidskonferanser. Elever og lærere er opptatt av at alle skal jobbe sammen, tvers av linjer og klasser. Framtidskonferansen hjelper til med å oppnå dette målet.  Tveisme synes det er viktig at vi har slike konferanser hvert år.

– Det er så mange viktige spørsmål, fagene er så presset på tid og det er så mye man skal lære på skolen. Da trenger vi å ta et steg tilbake og gi dere litt inspirasjon og styrke til å gå på. Det er enorme utfordringer som ligger i fremtiden, forteller Tveisme.

Gleder seg 

Temaet blir tatt godt imot av de NGVmedia har snakket med.

– Jeg synes dette virker veldig interessant, og det er noe jeg kunne tenkt meg å lære mer omsier Stine Haugland Andersen, tredjeårselev ved skolen. Hun synes de tidligere konferansene har vært en suksess, og gleder seg til årets. Hun legger til at hun har store forventninger, da det tidligere har vært mange forskjellige og gøye workshops å velge mellom.

Framtidskonferansen 2019 vil bli holdt 13.-15. februar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *