Drøyt underholdende

NGV-revyen 2020 er alt i alt godt gjennomført, på tross av litt smårusk. Det er en drøy og bra revy der mange kjente profiler får gjennomgå.

Anmeldt av Pauline Jåsund Ullebust og Åsne Vestbø Kvame. 
Alle bilder: Carl Harbitz

Vi har vært på andre visning av Nordahl Grieg revyen, “Kunsten å krige”. Navnet på revyen skapte høye forventninger, og er et åpent tema som kan brukes til mye. Revyen startet med en introduserende nyhetssending som omhandlet verden i krig, noe som var en fin intro til “Kunsten å krige”.

Helhetsinntrykket av revyen er positivt, det var både morsomt og underholdende.  Det virket som at alle som deltok hadde det gøy, noe som er viktig for at publikum også skal ha det gøy. De beste skuespillerne var de som ikke tok seg selv så høytidelig og turde å gå ut av komfortsonen sin. Skuespillerne fortjener skryt, og sketsjer som gjerne ikke helt traff alles humor ble reddet av de flinke skuespillerne. Eksempelvis Emilie Lundstrøm Namtvedt, Fanny Nupen og Henrik Mohn. Dette tyder på en god variasjon av sketcher, slik at den treffer alle målgrupper. 

Det var noen sketsj som var i overkant drøye, som blant annet åpnings-sketchen hvor Olsen-banden dreper Anne Elisabeth Hagen. Denne sketsjen burde ventet et par år, ettersom det enda er et åpent sår for hennes familie og nære. I tillegg til en scene hvor vi møter en gutt med kreft som ligger i sengen og undrer over hvorfor faren behandler han dårlig. Så innbiller gutten seg at Shaman Durek kommer og da ordnes problemene. Sketsjen var bra helt til faren til gutten kom inn på “rommet”, tydelig påvirket av alkohol/rus og brukte ordet “kreftunge” som et skjellsord. Det passer bra inn med tema, kunsten å krige, ettersom både faren og sønnen kjemper sin egen krig hver dag. Men å bruke ordet kreftunge som skjellsord er i overkant drøyt. Shaman Durek reddet hele denne sketchen. 

Vår favoritt sketsj var helt klart kjendisduellen, hvor blant andre Sophie Elise, Kristin Gjelsvik, TIX og Greta Thunberg får gjennomgå.

Bandet ble i BT beskrevet som et “skrangleorkester”. Om dette var tilfelle må det ha vært et helt annet band på premieren enn andre visning. Vi er totalt uenig med BTs skildring av bandet. Gina Sæbbe og Sol Kryvi som hovedvokalister var utrolig flinke, spesielt sammen med resten av bandet.

I forhold til andre skoler som har bedre utgangspunkt når det kommer til både musikk, dans, drama, og håndverk er denne revyen overraskende bra. Sett bort ifra det, burde låtvalgene vært bedre koblet til sketsjene som kom både før og etter. I tillegg er denne revyen mye bedre enn fjorårets. Tema for revyen, “Kunsten å krige”, kommer ikke alltid godt nok frem i enkelte sketsjer, men sett i en helhet fungerer det bra. Simon Rundgren Sivertsen som revysjef og Lars Skår Johannessen som regissør, har sammen med resten av gjengen fått til å lage en revy fylt med humor, spenning og konflikt. 

Anmeldesen er basert på revyens andre visning

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *