Nordahl Grieg bør opprette nettbasert e-sport

E-sport har utviklet seg over de siste årene til å bli en lukrativ arbeidslinje. Stadig flere drømmer om en framtid som profesjonell spiller.

LEDER: Det snakkes på Nordahl Grieg vgs om å lansere et nytt fag for elever som ønsker e-sport som valgfritt programfag. Dette er et tiltak som trenger mye ressurser. For å opprettholde etterspørselen på faget må skolen satse på mer moderne utstyr. Eleven vil ikke ønske å melde seg opp i faget hvis utstyret ikke er bedre enn det de allerede har.

E-sport hadde derfor passet best som et nettbasert fag. Dette er både av økonomiske og kulturelle grunner. Hvis faget er nettbasert ligger ikke ansvaret med utstyr hos skolen, men på enkelteleven.

For at en nettbasert versjon av dette faget skal funke trenger skolen å danne et system som oppfordrer samarbeid. Faget bør bli bygget rundt konseptet av en discord server. Dette kan bryte ned barrierer mellom elevene ved å gi dem en plattform å diskutere strategi, samt møtes for å trene sammen.

En annen grunn til at faget trenger å være nettbasert er den dårlige opplevelsen med Framtid 2019. Under framtidskonferansen var workshopen Ngv e-sport den mest populære. Dette kan bare bli beskrevet som et giftig miljø. Rykter om fysisk konflikt innad i workshopen har spredd seg gjennom hele skolen. Elevene som valgte å spille fortnite ble hånet av andre elever, deriblant en hendelse der flere elever hadde gått inn i rommet bare for å kalle dem “jomfruer”. Dette er ikke den oppførselen vi ønsker på Nordahl Grieg vgs.

Vi ønsker at elevene skal ha tilbud på å praktisere e-sport i skoledagen. At dette faget skal funke ligger på skuldrene til skolen. Derfor oppfordrer vi Nordahl Grieg vgs til å tenke nyskapende og dristig rundt dette emne for å gi elevene et best mulig sosiokulturelt læringsmiljø.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *