Stort potensiale, litt for lite budsjett

Utgangspunktet for en god revytradisjon her på skolen ser veldig bra ut, men resultatet  denne gangen virket litt forhastet

Revyen fortjener tre og et halvt NG-hode, mener vår anmelder

Når bandet åpner kvelden med en interlude litt ute av takt og en jente i svart kjole begynner å synge “Mr Nordahl” uten lyd på mikrofonen, kommer tvilen. Skal dette være standarden i kveld? Er de ikke klare? Det er tross alt den første revyen på skolen noensinne.

Heldigvis tok jeg feil, delvis ihvertfall. For lyden den kommer tilbake og bandet finner rytmen. Vi er i gang til publikums store begeistring.

Etter sangen får vi se skolens dansegruppe. Her er første gang vi får se den enorme innsatsen som er lagt ned. Selv om koreografien ikke sitter hundre prosent gir elevene absolutt alt. I første sketsj kommer rektor Leif Sigurd (spilt av Andreas Kårevik) og skal holde åpningstale, her tar han virkelig rektor på kornet med all snakket rundt “Dristige hjerner i samspill”. Alle som har hørt en tale eller ti fra rektor lo nok ekstra høyt her.

Ikke lenge etter går brannalarmen midt under en sketsj. Ironisk nok bare minutter etter at de selv hadde køddet med at brannalarmen gikk under langhaugen sin revy. Alle måtte ut i det nydelige været som var mandag kveld: 6 grader og regn som kom sidelengs.

Selv når vi kom inn igjen kunne ikke showet begynne før brannalarmen var skrudd av for godt. Dette ble til en del venting, men ut av det blå tok gitaristen og bandet ansvar. En improvisert versjon av Tore Tang ble dratt i gang og endte med rungende allsang. Kveldens minst forventede høydepunkt. Til slutt var brannalarmen av og showet kunne fortsette.

Etter brannpausen kom sketsjene og musikkinnslagene på rad og rekke. Kostymene og scenen var av det minimalistiske slaget og det var tydelig at budsjettet på årets revy ikke var det høyeste. Dette tvang elevene til å by enda mer på seg selv.

Sketsjen Google Translate, hvor en elev skal få oversatt fransk leksen sin av en levende google translater er sammen med Karakter Casino der en fersk vikar får innføring om hvordan man setter karakter på en hel klasse med bruk av ringkast, et lykkehjul og en terning som stopper på tre,  de virkelige høydepunktene for kvelden. De gjorde det lettere å overse lydproblemene som skjer ved jevne mellomrom, bandet som ikke alltid er på samme bølgelengde og de litt hakkete sceneskiftene.

Den første revyen på Nordahl Grieg gikk av stabelen denne uken, og «Fra Ungdommen» får tre og et halvt Nordahl Grieg hode. Vi gleder oss allerede til neste år!

Anmeldt av Sivert Kristiansen

2 Replies to “Stort potensiale, litt for lite budsjett”

  1. Smørbukken

    Helt enig! Annmelderen kommer med gode poeng her, og er med på å inspirere den neste generasjonen som tar ansvar for revyen. Veldig godt språk og spenstige formuleringer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *