Vil skape elevengasjement

–Bli kjent med engasjementet ditt og engasjement kortene er noe vi kjører for mange, veldig ofte. Det skal være en inspirasjon til å finne noe man brenner for, og det kan være veldig mye, sier Marita Nygård-Wahl, rådgiver ved undervisningsavdelingen Raftostiftelsen.

Skrevet av: Emilie Hansen
Foto av: Sarah Guttormsen

Raftostiftelsen har i dag samlet en håndfull elever på Nordahl Grieg, for å skape elevengasjement. –Det er en refleksjon rundt hva som betyr noe for deg, hvorfor det gjør det og hva man kan gjøre med det, forteller Nygård-Wahl videre

Ikke alle brenner for en politisk sak, men de fleste opplever noe som frustrerende eller urettferdig. Workshopen ”Bli kjent med engasjementet ditt” er en av våre 3 timers workshops som skal hjelpe elevene til å bli bedre kjent med engasjementet sitt, eller å finne et engasjement.

–Vi har lært å finne vårt engasjement. Det er jo ikke alle som er politisk engasjert, så vi har på en måte funnet vårt engasjement

Emilie Korneliussen Litlere, 1STG.

Litlere forklarer at hun tidligere har vært veldig for et fritt skolevalg for alle, men i løpet av workshopen har hun også blitt mer miljøbevisst. Hun er også medlem av unge høyre.

Under workshopen har elevene jobbet med at de har fått utlevert noen saker som de skal vurdere om de blir engasjert i, og hvem av sakene som engasjerer dem mest og minst. I tillegg jobber de på ulike nivå. Først på et personlig nivå, hvilke saker som engasjerer og hva som påvirker livet deres i de sakene. Så løfter de delvis blikket og ser på Norge som samfunn, og internasjonalt.

­–I siste del har vi også jobbet med å gjøre noe kunstnerisk med engasjementene. Her er det både i form av å lage film, å iscenesette det i form av modellkitt, ta biler, male og skrive dikt. Så vi prøver å faktisk gjøre noe med det også, istedenfor å bare snakke om det, forteller Nygård-Wahl videre.Målet med workshopen ligger i tittelen, det er at elevene skal bli kjent med engasjementet sitt, det de brenner for. Det er dette Raftostiftelsen ønsker å inspirere til ved denne workshopen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *