— Vi trenger flere helter

Framtidskonferansen er over for denne gang. Hvert år, helt siden skolen åpnet har Nordahl Grieg arrangert framtidskonferansen. I år har NG slått på stortrommen og fått inn Martin Steen-Hansen, aka Martin Hazy, fra dårlig vane og Robin Dale Oen.

Tekst: Marie Midtun Foto: Sveinung Øiestad

Hazy prøver å slå ut med sin egen solokarriere. Han har laget musikk siden han var tolv år gammel, og har nylig sluppet sitt første soloalbum Oppkjørt & Nedkjølt. Rap er noe som kommer fra gaten og handler om gaten. I sangene hans kan man høre om livet hans og hvordan han opplever virkeligheten. Nå opptrer han på avslutningen av framtidskonferansen.

Martin Steen-Hansen, 21

Dale Oen snakker om hvordan han og broren, Alexander Dale Oen, delte en felles visjon: Å hjelpe ungdommer til å realisere sine drømmer. Da broren døde 1.mai 2012 valgte Robin å få satt visjonen deres i gang. The Dale Oen experience er en organisasjon som skal gi noe tilbake til ungdommen, og hjelpe med å skape en indre motivasjon til å gjøre det lille ekstra. Han nevner at mestringsfølelse er noe av det viktigste for barn og ungdom.

“Du har to valg i livet, å gjøre eller å ikke gjøre.”

Robin Dale Oen

Det er ikke alltid at det du gjør er lett og det er ofte man møter på motgang. Dale Oen er bestemt på at uansett hvor mye motgang man møter så er det viktig å aldri gi opp. Selv når det er lett å finne en unnskyldning så gjelder det å aldri kaste inn håndkle.

Noe som kan hjelpe med å finne motivasjon til å fortsette er nettopp helter. I dagens samfunn er det ikke i nærheten av nok helter som ungdommen kan se opp til. Helter kan hjelpe til å lage en forskjell i livet ditt, gi deg motivasjon og inspirere deg til å oppnå drømmene dine.

I denne teksten er det ikke blitt skrevet ordet men. Dette er et av hovedpoengene til Robin Dale Oen. Ordet men er et ord som bare setter begrensninger. For å hjelpe hverandre med å realisere drømmene deres er det viktig å støtte, hjelpe og ikke minst å aldri sette begrensninger for hverandre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *