Melormer med chilli – den nye næringskilden

Larver, alger og tang står på menyen for de neste generasjonene hvis vi fortsetter å produsere mat slik vi gjør i dag. Å spise lavt på næringskjeden kan redde jordkloden, men betyr dette nødvendigvis insekter?

Jordkloden vår får flere og flere munner å mette, noe som kommer til å påvirke alle menneskene på jorden i fremtiden. Hans Kleivdal leder miljøavdelingen i forskningsinstituttet NORCE og han vet mye om hvordan vi kan ta vare på miljøet, men også hvordan man bruker ressursene til matproduksjon.

Kleivdal holdt et informerende og spennende foredrag her på Nordahl Grieg videregående skole om bærekraftig mat, og hvorfor dette er viktig for fremtiden.

– Jeg har prøvd å ta utgangspunkt i hvorfor vi må få til den endringen. Vi har en befolkningsøkning, vi har en knapphet av ressurser og det er begrenset hvor mye mer landbruk kan produsere av mat, sier Kleivdal.

Han forklarer videre at 70 prosent av jordoverflaten består av hav, og vi får bare to prosent av maten vår fra havet. Han mener derfor at det er her vi må øke matproduksjonen i større grad.

– Vi jobber mest med havet i og med at det er så viktig både for Norge, men også for verden, forteller Kleivdal.

Videre forteller Kleivdal at han tror det kommer til å bli mer sjømat i Norge, og om 20 år blir kanskje kostholdet til nordmenn mer sjømat- og plantebasert.

Kleivdal besøkte podcasten Prat med M.A.T. hvor han informerte om temaet, og han fikk også smake på fremtidens næringskilde; melormer med chilli. Se i videoen over hvordan det gikk.

Skrevet av Marie Johannesen Lian
Foto av Sveinung Øiestad

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *