Er #framtid2019 til stor hjelp?

Elevene fikk et stort utvalg workshops på årets framtidskonferanse. Bak programmet ligger det mye arbeid av arrangørene. I år har elevene igjen fått muligheten til å stå bak workshopene. Framtidskonferansen dreier seg om hvordan vi kan skape endring.

Livet er ikke alltid en dans på roser. Krig, global oppvarming og rus er blant de dagsaktuelle temaene som blir brakt opp under konferansen.

Vi mennesker er skapt for å være nysgjerrig. De store spørsmålene om livet kan gi oss følelsen av å være viljeløs. I løpet av framtidskonferansen har elevene møtt på inspirerende foredragsholdere og deltatt i workshops om saker de har nærmest knyttet til hjerteroten. Men har alt gått etter planen og vært vellykket?

Mange workshops har hjulpet elever med engasjement og gitt de mer innsikt i hva de ulike kjernesakene innebærer. Flere elever forteller at de har bygget på en større motivasjon. Likevel er det ikke alt som går etter planen. Det er ingen som har gått konkurs, men det finnes rom for forbedringer av planleggingen.

Tema for i år var å skape endring. Hjelper da billettsalg, kostymedesign og synging? Har revyen egentlig en plass innenfor framtidskonferansen, eller er det noe de bare har kapret?

NGVintage torsdag morgen

Flere arrangører og elever har vært i tvil om oppsettet i år. E-sport har vært et veldig kontroversielt tema som har dyrket frem debatter og kommentarer.

Elevene var fornøyd med selve konseptet bak NGVintage, som fronter miljøvennlige valg. Men noen mente også at det var dårlig planlagt av de som stod bak NGVintage. De synes det kunne blitt bedre organisert slik at elever kunne komme i puljer fra workshopene sine. Mange workshops var utenfor skolens område og elevene hadde dermed ikke mulighet til å stille opp på klesmarkedet. Elevene hadde brukt dagen før til å rigge til markedet. Det var ikke mange som stilte opp under klesmarkedet, og det gikk derfor ikke etter forventningene.

En av hjernene bak NGVintage, Eilat Furnes, synes det var en positiv opplevelse. Hun nevner at hun tror det som mangler er en kultur for gjenbruk på Nordahl Grieg.

-Vi håper de neste årene og generasjonene står for at det blir mer kultur for det. Der selvfølgelig alltid vanskelig å innføre noe i begynnelsen.

Eilat Furnes

Tekst: Maria Seim
Foto: Eskil Fondenes Øvrebø og Sveinung Øiestad

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *