E-sport i total kaos: Hykleri veggimellom

Som om det ikke var nok med oppførselen på E-sport workshopen, har det nå oppstått en ny debatt: driver E-sport workshopen med det de faktisk skal?

I går skrev NGVmedia en sak om E-sport hvor sitater som «Fortnite-rommet er en barnehage for småkids», og «Det lukter jomfru der inne! Jomfru og svette» ble kastet rundt. Sitatene er ikke ille i seg selv, men nå har arrangørene og elevene kommet frem i lyset og påstår at dette er falske nyheter.

Aleksander Teigland Høistad er en av deltagerne på workshopen. I et intervju forklarer han at journalistene på NGVmedia ikke har fulgt «etiske retningslinjer», noe han selv har lært i et mediafag. I et oppfølgerspørsmål, hvor journalisten spør om de mente det de sa i går, stusser han, men endte på et «ja, vi gjorde jo egentlig det».

Hva man skal ta ut fra dette er ikke lett å si. Enten liker ikke elevene at NGVmedia får ferten av det de faktisk driver med der inne, eller så spøker de med oss. Uansett er det useriøs oppførsel som på mange måter ikke hører hjemme på skolen, ei heller i undervisningen.

Heine Solberg, en av medarrangørene på E-sport workshopen, har forsvart undervisningen. Han mener at man på workshopen skal lære seg å konkurrere og spille sammen i spillet. Dette henger sammen med planen som rektor i går avslørte i et ekslusivt intervju med NGVmedia. Du kan lese mer om det her.

Solberg forklarer at spill som Fortnite ikke inneholder konkurranseverdig innhold, men han mener at det kanskje kunne blitt brukt dersom det ble til et eget programfag. Han forklarer at det er strategien det blir fokusert på, i tillegg til fokus på spill som CS:GO og LoL. Enda rart er det da, at det fremdeles finnes folk som spiller spill som ikke har disse nevnte egenskapene på workshopen.

Da gjenstår det et kontroversielt spørsmål: Er dette slik vi vil ha E-sport på Nordahl Grieg? Jeg skjønner. E-sport og gamer-kulturen er passiv aggressiv, og det er klart at dette gjenspeiler seg i hvordan E-sport workshopen har gått i år. Det er også klart at om det kommer et slikt programfag skal det ikke bare være strenge og forferdelige planer, det skal også være litt gøy. Så, hjelper det med strengere disiplin? Har ikke arrangørene gjort en bra nok jobb? Det vil tiden vise til neste år.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *