E-sport som programfag – yay or nay?

På årets framtidskonferanse blir det prøvd ut et nytt konsept, nemlig e-sport. Nordahl Grieg videregående skole har i flere år prøvd å få inn mer spill i undervisningen, men det er først i år arbeidet begynner for alvor.  

Skrevet av Marie Midtun
Video av Jessica Celine Stenersen, Jonathan Fremstad

E-sport er en elevstyrt workshop som har fokusert på samarbeid, men her mangler de i stor grad selvinnsikt. Gamerne har splittet seg på to rom, et der det spilles spill som arrangørene regner som e-sport og et annet rom der elever spiller det de ser på som e-sport. Her mangler workshoppen struktur og retningslinjer.

E-sport som valgfag

“Kan dette være starten på noe som kan bli til et programfag i e-sport, eller en e-sport-linje på NG? “ slik står det i beskrivelsen til workshoppen. Nordahl Grieg sitt luftige infamøse slagord er jo “Dristige hjerner i samspill”. Hvor mye samspill har denne workshoppen vist? Konseptet er flott, men utførelsen er mindre imponerende.

For at e-sport skal bli valgfag eller en egen linje så må strukturen være klarere. Arrangørene virker for useriøse når de ikke legger klare retningslinjer om hva som skal gjøres eller ikke.

Hva er e-sport?

Ifølge snl så er e-sport:

“E-sport eller elektronisk sport er elektronisk konkurranse spilling som foregår på et visst profesjonelt nivå.”

E-sport arrangørene er ikke helt enig i at Fortnite faller under kategorien e-sport siden det ikke er like stor grad av samarbeid mellom lagkameratene som i for eksempel CS:GO.

Det har blitt en opphetet nerdfeud mellom de to spillrommene.

Gamingrommet har lite bra å si om fortniterommet.

“Fortnite rommet er som en barnehage for småkids”

Det er ikke akkurat slik som om at Fortnite rommet har noe bedre å si om gamingrommet.

“Det lukter jomfru der inne! Jomfru og svette.”

Er dette dristig nok for NG?

Et konsept som dette er kanskje litt for dristig for Nordahl Grieg. Hvis dette skal bli en linje eller valgfag må strukturen være tydeligere. Grensene mellom hva som er e-sport og hva som ikke er det må være klart. Arrangørene sier selv at Fortnite ikke er e-sport, men likevel har de fortnite på programmet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *