E-sport – en HOT topic på Framtidskonferansen

Med fremtidskonferansen i gang, er det full fokus overalt på skolen. Med unntak av én workshop selvfølgelig da, hvor de får lov til å spille dataspill i timen.


I år finnes det nemlig en workshop som dreier seg om E-sport. E-sport har i de siste årene gått fra å være noe de utstøtte og spesielt interesserte drev med, til å være akseptabelt i de fleste miljøer, ifølge Gamer Nexus. Spillet Fortnite har noe av skylden i dette, etter at det i 2017 toppet alle lister og tok alle rekorder med sine imponerende spillertall. Nå har Nordahl Grieg VGS oppfattet populæriteten, og har dette året gjort klart den flunkende nye E-sport workshopen.

Organiseringskaos

I workshopen driver elevene med akkurat det du skulle tenke deg, de spiller, snakker, og har det gøy sammen. Det var iallfall sånn, helt til problemene oppsto.

Det er nemlig ikke bare moro og latter, og ettersom at det er det første året NG prøver dette, er det klart at det ville være et og annet problem. Datamaskinene måtte nemlig den første dagen sitte og oppdatere spillene, og når man har såpass mange datamaskiner som oppdaterer samtidig, går det sakte.

– Vi prøver å få kontroll på situasjonen, og vi har satt opp ledere på hvert spill for å finne ut av det, forklarer Heine Solberg.

De spiller nemlig opptil flere spill på E-sport avdelingen, hvorav Fortnite, Apex Legends, Minecraft, og CS:GO er favorittene.

Må stå opp tidligere

Da Solberg understreket at dette ikke skulle bli et problem de neste dagene, ble jeg nysgjerrig. Hva kunne man gjøre for å hindre dette?

– Stå opp tidligere, og starte nedlastningen så raskt som mulig, stusser Solberg, og slipper latteren ut.

Heine Solberg

E-sport som programfag

Etter at Gausdal VGS i 2016 la opp plan for en e-sportlinje, har linjen tatt Norge med storm, og elever fra land og strand kommer med innspill om hvordan dette kan være aktuelt på akkurat sin skole. Nordahl Grieg er ingen unntak, og flere elever mener at dette kan være begynnelsen på noe som kan bli et programfag, eller i beste fall et helt utdanningsprogram.

– Et programfag er noe som er veldig aktuelt. Det kommer nok ikke til høsten, men året etter det, understreker rektor ved Nordahl Grieg VGS, Leif Sigurd Danielsen.

Han forsikrer at programfaget er noe som kan være interessant for mange elever, ettersom det bygger på en læreplan som har sine røtter i toppidrett. Det skulle nemlig ikke forundre oss om e-sport dukker opp som et programfag i den veldig nærme fremtiden.

Skrevet av Thomas Hammer
Foto av Eskil Øvrebø

One Reply to “E-sport – en HOT topic på Framtidskonferansen”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *