E-sport eksplosjon på Nordahl Grieg

Nå er Framtid 2019 rett rundt hjørnet og et program var mer populært enn alt annet. E-sport.

Den store overraskelsen

E-sport var den store overraskelsen i år. Over 140 elever hadde E-sport som sitt førstevalg på Framtid 2019. Dette var langt over kapasiteten på 45 plasser skolen har tilrettelagt for. Derfor var det mange skuffede elever som fikk beskjeden om at det ble et annet program for dem på Framtid 2019.

Fagleder og arrangør på Nordahl Grieg, Anne Libnau sitter igjen med resultatene. Mange av søkerne sikter på de samme programmene.

– Hvert år er det ett eller to programmer som eksploderer over all forventing. I år var det E-sport. Det er vanskelig for oss å vite på forhånd hvilke, forteller Anne Libnau.

Ettersom etterspørselen av E-sport var høy i år vurderer faglærere å opprette et programfag for denne workshopen. I programmet finner vi blant annet spill som LOL, CS:GO, WoW og Fortnite.

Redde verden på bunn

På andreplassen ligger all you need is food med hele 102 søkere. Der inviterer de utviklingshemmede fra to dagsentre og tilbereder et måltid for de på Nordahl Grieg vgs. Med kun 15 tilgjengelige plasser er det svært få plasser i forhold til antall søkere.

I bunn derimot finner programmene NG redder verden og Bli kjent med engasjementet. Disse programmene falt ikke i smak hos elevene og hadde desidert lavest interesse.

 -Jeg har gjort dette i noen år nå og det er alltid vanskelig å treffe med alle programmene. Noen blir alltid mer populær enn andre, legger hun til.

Tekst: Sivert Kristiansen og Maria Seim. Foto: Karina Farnes

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *