#METOO er aktuelt på skoler i Bergen

Flere elever på Bergen Katedralskole og Amalie Skram har opplevd seksuell trakassering. – Man er redd for å snakke ut, sier Ole Magnus Lærum.

Tekst: Younes Chaaibi og Peter Døsvik, foto og intervju: Erik Innvik og Irene Kjeilen

– Personlig har jeg ikke opplevd noe form for seksuell trakassering, men kjenner mange som har. Det synes jeg ingenting om, forteller Ole Magnus. Videre forteller han at de som har opplevd dette ikke ønsker å snakke om det.

Mange har spurt om nakenbilder
Elisa Senthora Jesuthasan er en elev ved Bergen katedralskole og har opplevd å bli seksuelt trakassert. Det er mange som har spurt meg om nakenbilder og lignende. Når jeg ikke ønsker å sende slike bilder, så begynner de å skrive sårende ord, sier hun.

Ser økning
– Det er helt uakseptabelt, og her på skolen skal vi ihvertfall ikke ha noe sånt, sier Bjørn Madsen, miljøfagarbeder på Nordahl Grieg vgs.
Han mener å ha sett en økning i antall tilfeller av seksuell trakassering og mener internett og sosiale medier har skylden. Og at med det er det flere valgmuligheter en eventuell person kan trakassere på.

For å motarbeide seksuell trakassering i skolen så står han frem som representant for skolen der han står for likeverdighet og gjensidig respekt for hverandre.

Kjønnsforskjeller
Ole Magnus Lærum mener at jenter er mer utsatt enn gutter i henhold til seksuell trakassering. Dette mener han skyldes at gutter har en annen toleranse for dette enn jenter.

Kommentarer