Disse har tjuvstartet julehandelen


Julehandelen i år er allerede satt i gang. Har du merket at julevarene kommer ut i butikkvinduene tidligere og tidligere? Dette er fordi at nordmenn gjør nesten halvparten av julehandelen sin i november.

Hvem er det som handler først? Er det menn eller kvinner som er flinkest til å handle julegaver. hvilke varer og butikker som er de mest populære til julehandelen.

Stor overflod av kvinner
Nesten alle butikkene forteller at det er flere kvinner enn menn.
– Kvinner kjøper nå også kommer mennene senere. På julaften faktisk, dette sier Elin Urke fra Ark om hvem som handler mest til jul.

Eldrebølge
– Det er mange eldre som kommer inn og handler gaver til barnebarn, sier Denise som jobber på Brio.Mange av butikkene forteller at det er flere eldre kvinner som kommer innom for å kjøpe julegaver.

– Akkurat nå er det julekalendere vi selger mest av, sier Monica og viser til de tre forskjellige julekalenderne de selger på The Body Shop.
Hun forteller at det er både kvinner og menn som kommer innom butikken for å kjøpe julegaver.

Like mange menn som kvinner
På teknikkmagasinet er det like mange kvinner og menn som handler. Det er nesten det samme på dressmann, der det ligger ganske likt.

Til og med på dressmann er det damene som dominerer shopping arenaen. Ifølge Odd, som er butikksjef, så er det litt flere kvinner enn menn som kommer innom. De har store forventninger for julen og satser på salg av bomullsgensere.

– vi har såvidt merket at det er julehandel, forteller Odd, men forventer at det vil komme inn folk nærmere jul for å kjøpe dress til julebord.

Stor omsetning
– Omsetningen har gått kraftig opp, får vi vite fra Tilbords.
Her har de virkelig kjent at julehandelen har begynt. Daglig leder hos Tilbords, Marianne, forteller om hvordan de har merket at det nærmer seg jul.
– Det er mange som ber om å pakke inn, om byttelapp og om gaveesker.

tekst og foto: Heine Solberg og Marie Midtun

Kommentarer