Bysykler hele året sier kommunen, tja sier bergenserne

Bilde av sykkel og bybanen i Bergen

I går skrev BA om at det fra neste vår skal være bysykler i Bergen året rundt 10 år fram i tid. Dette høres kanskje ut som en god ide, men ikke alle vil sykle i kulden.

Av: Thomas Hammer, Alexander Mehl Wergeland og Sveinung Søreide Øiestad

Bergen Kommune har laget en avtale med leverandøren Urban Infrastructure Partner (UIP) som har vært ansvarlig for prøveordningen med bysyklene i Bergen de to siste somrene. Avtalen går ut på at de nå skal få levere de nye syklene som skal være tilgjengelig året rundt.

Delte meninger

Av de vi spurte på gaten var det delte meninger. En vi snakket med var positiv til at bergenserne kom til å bruke syklene, selv i dårlig vær. Mens andre ikke er like positive.

– Jeg er en som sykler hele året selv, så jeg vet jo at vi generelt er godvær-syklister, sier Finn Gunnar Nilsen.

Folk vil tilpasse seg

– Jeg tror at så lenge folk drar nytte av tilbudet, kommer interessen til å spre seg raskt, mener Geir Haveraaen, avdelingsleder i bymiljøetaten i Bergen Kommune.

Han forsikrer om at de sammen med leverandøren har klargjort syklene for bergensværet, og sier også at dersom folk er redde for å sykle i dårlig føre, vil tilbudet fremdeles være der.

– Ut i fra at det vil komme flere og flere til, så tror jeg at det kan til slutt ende opp med å bidra til miljøet. Dette er en ordning som skal passe til alle sammen, konstaterer Haveraaen.

Kommentarer