Vinterpause

Bysykkelstativet med Sydnesplass Foto; Henrik Nagel Fredriksen

Den 26. Oktober forsvinner bysyklene, for denne gang.

Skrevet av Sivert Kristiansen.

Stor Suksess

Den blå sykkelen har vært å se i alle bergens gater de siste månedene. Siden åpningen i Juni har sykkelen blitt brukt nesten 150 000 ganger. Dette vil si i underkant av 1000 ganger hver eneste dag.

Prøveordning

Sykkelen har til nå vært en prøveordning for Bergen Kommune. Den gikk utpå å prøve bysyklene fra Juni til slutten av Oktober. Den positive responsen har vært enrom og Bergen Kommune har allerede planlagt å legge tjenesten ut på anbud, for å ha en permanent løsning neste år.

Natur og Ungdom

Vi snakket med Leder for Natur og ungdom, Markus Kløvrud, som fortalte at bysyklene var veldig viktig for byen og syntes det er utrolig dumt at de forsvinner nå som vinteren kommer. -Det pleier ikke å være noe særlig vinter her i Bergen, så å sykle her om vinteren burde ikke være noe problem. Neste år kommer tjenesten permanent og da håper vi på enda flere sykler og at de blir her hele året.

Folk på gaten

-Veldig kjipt at syklene forsvinner så tidlig, det er et helt fantastisk tilbud, sier Katja Løvik. Se resten av intervjuet under.

 

Kommentarer