Trenger penger til skolegang

På søndag er det tid for TV-aksjonen, det er allerede samlet inn over 31 millioner kroner, men det er fortsatt en lang vei å gå.

Bildet: UNICEF pressefoto

Skrevet av: Emilie Hansen, Siv Renate Husebø,

Barn i krig og konflikt

TV-aksjonen NRK 2017 går i år til UNICEFs arbeid for å gi utdanning til barn rammet av krig og konflikt. Ett av fem barn i krigs- og konfliktområder står i dag uten skolegang. TV-aksjonen skal gi utdanning til barn i Colombia, Mali, Syria, Pakistan og Sør-Sudan.

På søndag skal 100 000 mennesker her i landet gå rundt med bøsse for å banke på alle dører for å samle inn penger. – Det er fortsatt stor mangel på bøssebærere så vi oppfordrer alle som er over 18 år til å gå med bøsser, sier fylkesaksjonsleder for TV-aksjonen i Hordaland Marthe Jansen. 

Video: Ivo Bjørkum og Lawrence Nyemah.

Hvis du ikke har mulighet til å gå

Jansen sier også at hvis du ikke har mulighet til å hjelpe med å gå med bøsse kan du hjelpe på mange andre måter som for det første å ta ut kontanter for å ta imot bøssebærerne med åpne armer, du kan ha basar med kakesalg og loddsalg eller du kan pante flasker for å samle inn penger.

–Det er viktig å gi disse barna et håp om en fremtid og når barn ikke går på skole så kan de bli utsatt for andre handlinger, sier fylkesaksjonskoordinator Ingri Deisz Horne.

Totalt av det beløpet som blir samlet inn på bøssen utgjør det over 50% hvis man ser på statistikken. Så det er der mesteparten av pengene kommer inn, og det er også derfor det er så viktig at så mange som mulig går med bøsser.

NRK P3 har også en innsamling der de skal sende 100 timer i strekk på radio og nett fra Solsiden i Trondheim til inntekt for Unicef. Allerede har de samlet inn 500 tusen kroner.

Denne uken har blant annet Nordahl Grieg VGS hatt kakesalg hele uken til inntekt for Unicef, og torsdagen hadde de en egen Unicef dag der de har hatt en konsert med fokus på TV-aksjonen.

Kommentarer