Slik kan du lage din egen «fast food» cheeseburger hjemme (inneholder reklame)

Inneholder reklame:

Den populære burgeren finner du hos din nærmeste hurtigmatrestaurant, men visste du at det finnes et billigere alternativ?

Foto og tekst: Thomas K Kjørlaug

De aller fleste av oss har en eller annen gang spist hos en av de kjente hurtigmatkjedene, kanskje noen litt oftere enn andre. Den velsmakene og populære cheeseburgeren inneholder som de fleste hamburgere; brød, kjøtt og grønnsaker, men kanskje den viktigste delen i akkurat denne burgeren ligger nettopp i ordet cheeseburger, ost.

Svært populær

Det er ikke rart at ost på hamburger har blitt godt tatt imot, spesielt av kundene til de kjente kjedene som McDonalds og Burger King, men visste du at du selv kan lage din egen cheeseburger tilsvarende den fra de «hemmelige» oppskriftene til hurtigmatrestaurantene i ditt eget kjøkken? Og ikke bare det men alt du trenger finner du også i din nærmeste dagligvarebutikk. Her er matvarene du trenger for å lage din helt egne «fast food» cheeseburger rett fra ditt eget kjøkken til en brøkdel av prisen.

Lag din egen

Brød, kjøtt og grønnsaker er valgfri, men hemmeligheten ligger i toast-osten som smelter rundt burgeren, og her vil du gå for cheddarost. Det finnes ett godt alternativ på de fleste matvarebutikker om du vil holde prisen nede, men smaken oppe, og det er osten med det franske navnet, La Vache qui rit cheddar, og til tross for det vanskelig navnet, kan den fås i en pakke på ti stk til kun få 10-kroninger. Osten finner du som sagt i din nærmeste matvarebutikk, men om du liker å handle på nettet, kan den også fås her.

Hør fra ekspertene selv

Kokk Martin Alf Olsen forteller om hvilken burger som er hans favoritt, og uten nøling svarte han cheeseburger.

«Jeg har alltid elsket hamburger, men uten osten blir det rett og slett ikke det samme. Det er noe med den varme, fløyelsmyke munnfølelsen som gjør ost til det perfekte tilbehøret til hamburger.»

Hvor viktig er egentlig ost for burgeren?

«Så viktig at når du setter de to sammen, så blir det til en egen rett. Man kan ikke si det om noen andre tilbehør.»

Eks-kokk Geir Olsen forteller også at «For mange er ost på burger en nødvendighet. Ikke bare på grunn av den gode smaken, men også for den myke konsistensen den gir hele burgeren.»

Har du noen tips til leserne?

«Pass på å smelt osten skikkelig, de fleste gjør feil på dette stadiet,» sier han. «Du vil ha en gardin av ost som smelter seg rundt kjøttet. Løypen i den gir virkelig mye smak.»

Burgerens opprinnelse

Ingen vet nøyaktig når hamburgeren ble oppfunnet, men det finnes oppskrifter datert helt tilbake til midten av 1700-tallet. Det er ingen tvil om at matretten, hamburger er en gammel oppskrift, men det var ikke før omtrent to århundre senere i år 1920 da det ble populært å legge til ost på hamburgeren, som da ga den navnet, cheeseburger.

Følg disse tipsene og du vil imponere både venner og familie på din neste grillfest.

 

Bon appétit.

Kommentarer