Inviterer vgs-elever til mediedebatt

Martin Huseby Jensen avsluttet årets åpning av seminaret med å fortelle om den nye nettsiden mediedebatt.no. 

Med mediedebatt.no ønsker Martin Huseby Jensen å skape et samlingssted for mediedebatt. Og han inviterer vgs-elevene med. 

Under årets åpning av medielærerseminaret snakket Jensen om nettavisen Journalisten, den nye undersiden mediedebatt.no og samarbeidet de har med forskjellige skoler.

Synliggjør debatten
— Mediedebatt.no er et mediekritisk nettsted basert på debatt om mediene, forteller Jensen.

Siden ble opprettet på kvinnedagen i fjor, og har siden det hatt stor aktivitet. I tillegg til å poste innlegg som de får sendt inn, plukker de også opp innlegg fra andre aviser og linker til de. På den måten kan de synliggjøre debatten på en lettere måte, sier Journalisten-redaktøren.

— Ved å jobbe på denne måten synliggjør vi debatter som kanskje eller ville forsvunnet, og vi har et samlingssted for kommentarer.

Inviterer til deltakelse
— For å komme på siden, er det viktig at kommentarene holder seg innen fagfeltet og opptrer etter Vær Varsom-plakaten. Hver mann på gata kan derfor bli publisert, sier Jensen.

Nå har mediedebatt.no startet et prosjekt med forskjellige videregående skoler for å øke den offentlige debatten. Her inviterer de alle elever som går på videregående til å delta.

 

Tekst: Hege Kyte

Foto: Preben T. Solli

Kommentarer