Det kommer et ras

Se for deg at du sitter i bilen med ungene i baksete. Dere skal på ferie. Bagasjerommet er fylt til randen av kofferter og vesker. Barna har hver sin iPad de spiller på. På radioen spilles den siste Adele sangen. Plutselig blir lyden av fallende steiner det eneste du hører. Du trakker på gassen for å komme deg inn i en tunnel. Du vet akkurat hva som skal til å skje, det kommer et ras.

Skrevet av Hege Kyte i forbindelse med Ta Ordet! 2016

Noen her har kanskje vært på Voss Cup, andre Ekstremsportveko, og mange av dekan har nok kjørt til eller gjennom Voss, enten med bil eller med tog.

Det mange av dekan sikkert ikke veit er den faktiske faren ved å kjøre langs E16. Siden år 2000 har det gått mer enn 200 ras langs strekningen Bergen-Voss. Nei, du hørte ikke feil, 200 ras på 16 år! Då det gjekk et ras  på 250 m før Voss Cup helgen i år ble nesten hele cupen avlyst. Om raset hadde gått på fredagen hadde det stått kø langs veien noe som kunne endt i katastrofe. Det gjør ikke saken noe bedre at akkurat det samme skjedde igjen bare noen uker senere rett før Ekstremsportveko.

Disse rasene påvirker både togbanen og bilvegen. Jeg har selv blitt stående på togstasjonen i Bergen fordi det har gått ras. Når det skjer må de reisende ta tog, båt og buss for å komme seg hjem, gjerne da timer senere enn det som er vanlig. Dette er verken økonomisk, miljøvennlig eller praktisk.

Planen er å være ferdig med å rassikre halve denne strekningen innen 2026, halve strekningen innen 2026, noe som egentlig ikke er så veldig imponerende. Geologene hos Statens Vegvesen mener at det tryggeste er å bygge tunneler langs hele strekningen, noe som kan være løsningen.

Men. I en rapport fra jernbaneverket opplyser de om flere tunneler som allerede holder samme standard nå som for 130 år siden. Da kan ikke bare være i mitt hodet det ringer noen varselbjeller?

Jeg forstår allikevel at dette utbyggingen kan gå over lang tid. Når man først skal sette i gang et sånt prosjekt bør det både planlegges og gjennomføres skikkelig, men jeg mener allikevel at det ikke er forsvarlig å vente så lenge. I mellomtiden kan det jo komme flere skred, større skred. Må noen miste livet før denne saken blir tatt på alvor?

Så hvorfor haster det med å rassikre denne veien? Viss vi skal ta utgangspunkt i den tidligere statistikken kommer det til å gå 125 ras til de neste 10 årene med uvisst omfang. Før veien står ferdig kommer mange, mange tusen reisende til ferdes på E16. Det kommer til å være voksne, eldre og barn. Jeg syns at dette er skummelt å tenke på.

Situasjonen langs E16 har engasjert heile samfunn som bor langs veien. På Facebook er det en gruppe som heter “Ny E16 Bergen-Voss umiddelbart” og sist jeg sjekket hadde den 43 465 medlemmer som aktivt deltar i debatten om veien både i gruppen og i forskjellige medier.

Fordi realiteten er at mange blir påvirket av rasene. I begynnelsen av september gikk det et ras med steiner på størrelse med vanlige personbiler som måtte sprenges bort. Den ene steinen kom rett ved utgangen av en tunnel på en søndags kveld kl. 23.40.

Igjen er det bare flaks at ingen ble skadet.

Men noen ganger skjer det. Folk blir truffet. Biler blir ødelagt. Til og med toget har fått et skred over seg. Byggingen av ny vei er ikke en gang startet, og kommer ikke til å stå ferdig før våre barn selv er blitt voksne. Å si at den veien er trygg å ferdes på blir naivt.

Mange tenker at nok at dette ikke er så alvorlig. Det er jo ikke ofte noen faktisk blir truffet. Det tenkte sikker trailersjåføren fra Asko da han kjørte fra Bergen til Voss 8 juni i år. Han skulle levere varer, men det fikk han aldri gjort.

Heldigvis krabbet han ut i livet, men traileren var omgitt av steiner med en diameter på 4-5 m. Han ringte straks til arbeidsgiver sin og fortalte at alt var ok. Men alt var ikke ok. Neste dag gikk han i sjokk.

Kommentarer