Strikker for livet

Elevene på workshopen ”Strikk for livet” syntes det er mer gøy med det gammeldagse enn det teknologiske. Sying og strikking er veldig populært. Elevene liker det og finner roen blant nøstene.

Liv-Tove Haugseng har tatt initiativet til workshopen ’’Strikk for livet’’. Her lærer elevene å strikke, og skal sammen strikke et teppe for organisasjonen Strikk for livet.

-Vi vet jo at vi har symaskiner, strikkemaskiner og roboter, så hvis ingen til slutt kan det fysiske arbeidet med strikking, hvem skal da kunne programmere disse maskinene? sier Liv Tove.

-Så vi er nødt til å holde denne kunnskapet i live, også er det jo veldig inn med strikking nå da! I tillegg er dette et viktig veldedig arbeid, der teppet som produseres sendes til Tanzania, for å holde nyfødte babyer varme.

Headhuntet av Nike

I går var Magnus Tveiten, sjef for strikkemaskinen på Oleana i Arna, på skolen og snakket om den teknologiske utviklingen som har skjedd her på Vestlandet innen tekstilproduksjonen. Haugseng tror at elevene ved Nordahl Grieg syntes at det var veldig interessant da skolen generelt har stort fokus på teknologi. To av de beste programmererne for tekstilindustri her på Vestlandet har nå blitt headhuntet for å programmere maskiner i Mexico som skal produsere sko for Nike.

 

Tekst: Rebecca Wohlleben

Foto: Arngrimur Àrnason

 

 

Kommentarer