NGV på Mars

Workshopen ’Vi flytter til Mars’ er en 12 timers workshop, hvor elevene tar utgangspunkt i at året er 2030, og at 3. Verdenskrig truer med å utslette menneskeheten.

En liten gruppe på åtte elever jobber med dagens første forsøk, fremstilling av oksygen. Dette er for å finne ut hvordan man kan framstille nok oksygen til å overleve i et romskip på Mars.

Klokken er 12:45, og elevene er allerede godt i gang med forsøket sitt. Det lukter godt brent mens elevene tar i bruk både fyrstikker og gassbrennere for å fremstille oksygenet. Labfrakkene og vernebrillene er godt på plass, og konsentrasjonen er dyp for å få best mulig resultat.

 

Mulig liv

Vi spurte Adrian Thorsen fra 2STUSPA hvorfor han valgte denne workshopen og hva han tenker videre om livet på Mars.  ’’Jeg valgte denne workshopen fordi den virket interessant. Når det gjelder livet på Mars tror jeg det kan hende en gang, men at det blir langt inn i framtiden’’. Workshopen virker veldig lærerik, og vi gleder oss til å se videre resultater.

 

 

Foto: Camilla Solvang Sætersdal

Skrevet av: Marte Johanne Skår

Kommentarer