Konferansen er i gang

– Ifølge undersøkelser vil en tredel av norske arbeidsplasser bli erstattet med roboter, sa rektor Leif Sigurd Danielsen da han åpnet Framtidskonferansen 2017 i dag.

Konferansen finner årlig sted på Nordahl Grieg videregående skole.

– Dere avgjør fremtiden   

Temaet for i år er “Robotene kommer”, et svært dagsaktuelt tema, ifølge rektor Danielsen.

– Fremtiden består av en rekke valg og utfordringer knyttet til bærekraftig utdanning og utvikling, sa han, og la til en oppfordring til de unge tilhørerne:

– Det er deres generasjon som avgjør hvordan fremtiden vil gå.

Droneinspirert saksofonmusikk

Kjetil Møster, som også kalles “Mesterenes møster”, fortsatte åpningen med droneinspirert saksofonmusikk. Han forsker i dag på hvordan musikkuttrykket hans skal overføres til elektronikk.

En av de andre som deltok i åpningen, var Jette Christensen. Hun er nestleder i Arbeiderpartiet i Hordaland. Christensen var opptatt av kritisk tenkning, som hun mener er nøkkelen til et opplyst og velfungerende menneske.

– Jeg tror ikke på Gud, men derimot at folk og deres kompetanse er løsningen for framtiden. En framtid vi ikke vet noe om, sa hun i åpningstalen.

Å være dristig

Framtidskonferansen arrangeres en gang i året på Nordahl Grieg. Den er med på å virkeliggjøre skolens visjon “Dristige hjerner i samspill”. I tillegg til foredrag, arrangeres det og workshops. Disse skal bidra til at elever får innsikt og kunnskap om framtiden.

Da er Framtidskonferansen 2017 i gang!

 

 

Tekst: Synnøve Lindtner Bakervik, Stine Grindheim, Karoline Røyrvik

Foto: Arngrimur Arnason

 

Kommentarer