Foreldre betaler flere titalls-tusener på kjøreopplæring

IMG_0445

 

Ungdom oppfordres til å ta førerkortet tidlig. Ida føler seg heldig som har foreldre som betaler for den store investeringen.

 

—Jeg hadde ikke hatt råd til å ta lappen nå, om det ikke var for at mamma og pappa betaler den for meg, forteller Ida Lunde (18) mens hun sitter med IPhonen i hånda og øver til teoriprøven hun skal ta senere i uka.

 

Hun har drevet med trafikkopplæring de siste månedene, og er begynt å bli en erfaren sjåfør. Store deler av de viktige og obligatoriske timene med kjøreskole har hun allerede utført. Nå mangler hun bare å bestå både teoriprøven og oppkjøringen før hun kan kjøre rundt uten en ledsager i passasjersetet.

 

En dyr fornøyelse

I 2017 er trafikkopplæring en dyr fornøyelse. Før en kan ta oppkjøringen, må en ha utført minst ti obligatoriske kjøretimer sammen med en trafikklærer. De aller fleste ender opp med å måtte ta en del flere timer enn det som er obligatorisk. I tillegg til kjøretimer, er en også nødt til å gå gjennom to sikkerhetskurs, glattkjøring, mørkekjøring og forbikjøringskurs.

 

—Jeg anbefaler absolutt unge til å starte med kjøreopplæring tidlig. Det er en god investering. Det er noe du vil ha god bruk for hele livet, sier administrasjonssjef for Centrum Trafikkskole, avdeling Åsane, Bente Skjold.

 

I følge altomførerkortet.no koster det i gjennomsnitt 30.000 kr å ta førerkortet. Kostnadene til kjøretimer utgjør ca. 60% av totalkostnadene – i snitt ca 15-20.000 kr. For å redusere kostnadene ved å ta førerkort, anbefales det at man bruker mye tid på privat øvelseskjøring slik at den som lærer å kjøre automatiserer flest mulige handlinger.

 

Oppfordret av foreldrene

Lunde var allerede fylt 18 år før hun begynte med å øvelseskjøre. Hun forteller at hun ikke var spesielt interessert i å begynne med kjøreopplæringen før foreldrene tok det opp som et samtaleemne rundt middagsbordet.

—Da sa mamma at ”Nå Ida, nå er det på tide!”, ler hun. Siden har hun øvelseskjørt sammen med foreldrene på privat. I tillegg til å kjøre med foreldrene, har hun også tatt trafikkopplæring gjennom Centrum Trafikkskole de siste månedene.

—Jeg hadde en avtale med foreldrene mine om at de skulle betale hele lappen for meg om jeg ikke begynte å snuse eller røyke, forklarer Lunde.Det har hun klart å holde seg unna. Hadde hun valgt å begynne med det, ville hun vært nødt til å betale kjøreopplæringen selv. Selv med en deltidsjobb i restaurant ville ikke inntekten hennes strukket til å finansiere all den obligatoriske kjøreopplæringen hun trenger for å kunne klare oppkjøringen.

 

—Jeg er sykt takknemlig for at jeg slipper å betale lappen selv, for det hadde jeg faktisk ikke klart. Det er jo altfor dyrt, mener Lunde.

 

Ikke dyrere enn annen utdanning

På Centrum Trafikkskole, avdeling Åsane, sitter en relativt opptatt administrasjonssjef og svarer på telefonhenvendelser. Hun er enig i at det er dyrt å ta førerkortet, men hun har også et annet syn på det som kan få prisen til å høres billigere ut.

 

—Om du sammenligner det å ta trafikkopplæring med å studere, så er det ikke like dyrt som det gjerne hørtes ut som, mener Skjold. En trafikkutdanning tar i gjennomsnitt mellom 2-6 måneder. I løpet av denne tiden er det mulig å gå fra å være helt uerfaren bak rattet, til å bli en selvstendig sjåfør.

 

Siste innspurt

Lunde har bare to ting som gjenstår før hun har lappen. Hun har allerede begynt å forberede seg til både teoriprøven og oppkjøringen. På mobilen har hun lastet ned en App for å øve seg på teorien som hun skal ta i løpet av uka. På Appen får hun spørsmål med svaralternativ som må besvares, akkurat som en vanlig teoriprøve. Når alle spørsmålene er besvart, får hun resultatet. De siste prøvene hun har utført på Appen har hun bestått uten problemer. Nå er hun spent på om den ordentlige prøven vil gå like bra.

 

LØVELSESKJØRER: Alle som øvelseskjører er nødt til å ha en ”L” bak bilen for å vise andre bilister i trafikken at de fortsatt ”lærer.”

 

Tekst og foto: Maja Bjørnsen

 

 

Kommentarer