– Det ekstreme blir normalt

Isabelle Ringnes mener robotene med tiden vil bli smartere enn mennesker.

– Fremtidige roboter vil bli smartere enn oss, og når vi utvikler generell kunstig intelligens vil den ligge milevis foran vår. Dette er noen av de forventede utviklingene for fremtiden, sier gründer for Tenk og fra podcasten 20-30, Isabelle Ringnes (28).

Hun er en av de mange foredragsholdere som har besøkt Nordahl Grieg videregående skole i løpet av framtidskonferansen 2017.

–  Vår største trussel
Roboter og ekstremt utviklet teknologi er fremtiden. Våre egne teknologiske verk, kan potensielt være vår største trussel for fremtiden, men kan også være vår største fordel, mener Ringnes. Flere og flere nå menneskedrevne arbeid, vil bli tatt over maskinelt, og utført at roboter.

Man anslår at 40% av verdens 500 mest suksessfulle selskaper vil forsvinne i løpet av de neste 50 årene.

Framtidens løsninger
Men denne utviklingen er ikke bare en trussel for oss, den er også fylt av muligheter. Ringnes sier at fremtiden byr på at vi kan 3D-printe proteser for bevegelseshemmede barn, man kan føle en persons kropp fra den andre siden av jorden, og vi kan ved hjelp av robotteknologi holde pleietrengende i eldreomsorgen med selskap.

Isabelle Ringnes holdt foredrag for elvene ved Nordahl Grieg videregående skole, og vil at vi skal holde fokus på hva som blir utviklet. Hun forteller oss at en ny teknologisk verden er rett rundt hjørnet.

FAKTA
Kunstig intelligens er en teknikk man bruker for å gi datamaskiner og dataprogrammer en mest mulig intelligent respons. Fagfeltet kunstig intelligens er tverrfaglig av natur, og har vokst fram med bidrag fra blant annet informatikk, matematikk, statistikk, psykologi og nevrologi. Kunstig intelligens er noe vi finner flere steder allerede, noen eksempler er Siri (Ios), Cortana (Windows) og VoiceSearch (Google).

Tekst: Marie Fredly og Børge Smørdal Nilsen

Foto: Preben Solli

Kommentarer