Mange muligheter for nyoppstartede band

– Mulighetene er det du selv ønsker, mener ung musiker.

featureBandlokaler

– Øvingsrom er det nok av. AKKS Bergen holder til på verftet og har 5 øvingslokaler og Fana kulturhus er også et bra alternativ til en billig penge, dersom du er i et nyoppstartet band og ikke trenger et eget fast lokale, sier Marius Titlestad.

Titlestad (19) er erfaren når det kommer til det og starte opp band og mener at det ikke skal finnes noen begrensninger når det kommer til hvilke muligheter du og ditt band har.

Satser på musikk
Etter det NGVmedia kjenner til blir Fana kulturhus brukt til scene for profesjonelle og amatører innenfor ulike kunst- og kulturuttrykk. AKKS Bergen har fem fullt utstyrte øvingslokaler, på USF Verftet, som benyttes av amatører på lik linje som profesjonelle band og artister. Det er i gjennomsnitt 40 band som bruker lokalene deres hver uke.

Karen Sofie Sørensen som jobber i Brak bekrefter at det er gode muligheter for å starte ban i Bergen, og at det finnes et stort miljø med mange flinke band og artister i de fleste sjangre, og at det finnes et musikkinteressert publikum som går på konserter å liker å oppdage ny musikk.

Bergen kommune har satset på musikkmiljøet over flere tiår og gjør mye for å  legge til rette for band både i bydelene og i Bergen sentrum. Bergen kommune har kanskje Norges beste støtteordninger for band og artister som vil satse på musikk, og kommunen støtter også Brak som er et kompetansesenter alle kan bruke for å få rådgivning og gå på gratis kurs der man lærer om musikkbransjen.

Enkelt å booke
– Brak arrangerer blant annet kurs søknadsskriving og hjelper band i oppstarten med innspill til hvordan de kan gi ut musikk og profilere seg. Det finnes flere flinke ansatte ved de ulike kulturkontorene i Bergen som kan hjelpe deg på vei med øvingslokaler og innspilling av demo. Brak skal bidra til å bygge og styrke en internasjonalt ledende musikkregion.

Sørensen forteller at hvis du og ditt band trenger øvingslokaler så kan du ta kontakt med de som administrerer ved de ulike kulturkontorene eller Marineholmen Øvingspark som driftes av kommunen. I tillegg har AKKS Bergen flere øvingslokaler på USF Verftet som det er enkelt å booke.

Alle band som er tilknyttet AKKS Bergen får muligheten til å spille på konserter i regi av AKKS. “Lyden Fra Øvingslokalet” er en konsertserie der unge og lovende band får vise frem hva de jobber med i øvingslokalet for et publikum. Dette er en god arena for ditt band å teste ut nytt materiale, spille sin første konsert eller bare spille fordi det er gøy.

– Ellers arrangerer vi også Eggstockfestivalen i juni hvert år i Teglverket på Kvarteret. Dette er en festival for unge, uetablerte band og man kan melde seg på for å delta. Påmeldingen åpner 1.mars! Her får man muligheten til å vinne masse fine premier, innspilling i studio, spillejobber – og ikke minst får man vist seg frem for publikum og musikkbransje.

Tekst og foto: Emilie Hansen

Kommentarer