Hentet inspirasjon i fjor, inspirerer i år

– For en del år siden sa jeg: ”trenger jeg mobil? Egentlig ikke”

Feature image - Foto Martine Sem-Olsen

I 2015, reiste Ulla Åsland og barnehagen Marthas hage og Maurtua barnehage til NKUL for å sanke informasjon om koding. De ble så inspirert av det som møtte dem på NKUL, at i år holder de presentasjoner og inspirerer andre.

For en del år siden var elektronikk ganske fjernt for Åsland, men i dag bruker hun det med barna i barnehagen sammen med sin kollega Silje Carlsen.

– Det med koding i barnehagen er fortsatt nytt og handler om programmering og det å benytte seg av en teknologi som kan være en løsning framfor et problem, forteller Åsland.

Carlsen forteller at i Marthas hage, bruker de en app-styrt robot ved navn Beebot.

Robot for logikk
– Den er med på å forbedre barnas retningsspråk, telling og samarbeid. Det viktig å gi barna en logisk tankegang, og lære dem å tenke framover, hevder Carlsen.

Beebot-roboten er veldig enkelt utstyrt, med piler på toppen som går i forskjellige retninger. Dette er for å lære barna retningssans og er en form for koding. Ved å trykke på en av knappene, beveger roboten seg i den gitte retning.

Ingvild Lunde er ansatt hos Maurtua barnehage hvor de tar i bruk en litt annen type robot. En Sphero. Denne lille roboten er uknuselig og vanntett, med ca 25 tilhørende apper.

Fenger begge kjønn
– Det er viktig å variere aktiviteten, og det kan du gjøre med alle de forskjellige appene du kan bruke til den sier Lunde.

Lunde mener Sphero er noe som fenger begge kjønn, og blir hovedsakelig brukt til tegneprogrammer og til å kjøre hinderløyper.

Klikk her for å se en video av hvordan Sphero fungerer i praksis. (Videoen er kortet ned, for å skjerme barna i filmen).

Kommentarer