– Jeg er like jævla nervøs hver eneste gang

Fra pøbelunge på ungdomsskolen til disiplinert verdensmester. Marielle Vermedal Hansen har hatt en lang reise til toppen.

bilde til boksetekst
NGVmedia har intervjuet tidligere europamester og verdensmester i kickboxing Marielle Vermedal Hansen. Hun har i mange år drevet med olympisk boksning og satser nå på sommer OL 2016 i Rio.

Vi møter Marielle i et gammelt lokale i Fabrikkgaten. Det første som treffer oss i det vi går inn i bygget er lukten av seier. Det er lavt under taket og rundt oss ligger det vell brukte boksesekker og hansker. Veggene er dekket av medaljer og pokaler ifra en haug med karrierer.

Boksing er en av verdens eldste og best dokumenterte idretter. Det er en kampsport som utøves mellom to individuelle motstandere og man vinner vanligvis på knockout.

Hva betyr sporten for deg?

En tøff idrett
– Det er en tøff idrett og man må jo være til stede og våken i ringen når du først skal gå kamp. Det er mye annet som teknikk og taktikk, så det er ikke alltid de sterke små pluggene som vinner kampene.

Se Hansen snakken om karrieren og treningen. Saken fortsetter under videoen.

 Pøbel på ungdomsskolen
Hansen ble i 2013 suspendert fra både boksing og kick-boksing fordi hun brøt en ny regel om at de to sportene ikke kunne kombineres.
– Jeg skulle gå mot Russland i kvartfinalen i EM og 5 minutter før jeg skulle på fikk jeg beskjed om at jeg var disket.

Hansen måtte være vekke fra all kampsport i 16 måneder.

Hvordan har sporten forandret deg som person?

– Jeg var vell kanskje litt mer en pøbel på ungdomsskolen, og det som er bra med kampsport generelt er dette med disiplin. Man blir veldig disiplinert og man får selvtillit på en positiv måte som gjør at man lærer å mestre

– Er du fortsatt like nervøs for du skal gå kamp?

– Jeg har gått 85 boksekamper, og det som er litt rart er at jeg er like jævla nervøs hver gang. Uansett hvem jeg skal møte om det er en av de aller beste i verden eller en som er nybegynner så er jeg ofte like nervøs. Og da er det sånn at man går på toalettet i ett kjør rett før kamp.

Se hvordan det gikk da NGVmedia gikk i ringen med verdensmesteren!

Kommentarer