Veldig gøy, men litt grisete

– Jeg vil bli sånn som jobber med dette når jeg blir stor. Barn fylte workshopen Forskerfrø med latter, glede og engasjement.

barn 1 (Christina Nieuwlaat)

Lydnivået på Forskerfrø var i taket, og engasjementet fra både barn og elever var stort. Barnelatter fylte rommet og alle var veldig fornøyde med opplegget. Førskolebarna var konsentrerte, med stor interesse i eksperimentene.

Stimulere barnas nysgjerrighet

En av de mange workshopene under Framtid 2016 var Forskerfrø, hvor 20 barnehagebarn i alderen 5-6 år ble invitert til Nordahl Grieg VGS. Målet var å stimulere barnas nysgjerrighet og engasjement for natur og realfag. Denne workshopen inneholdt elevstyrte forsøk innen fysikk, kjemi, biologi og geologi. Elevene og førskolebarna jobbet sammen i denne workshopen, hvor mange ulike eksperimenter, både innendørs og utendørs, ble presentert og gjennomført.

Klikk på bildene for fullskjermsvisning.

Forskjellige poster rundt omkring var laget til for barna til å kunne utforske de forskjellige temaene. Her fikk de leke med blant annet konditorfarge, såpebobler, mentos og cola, og utførte mange spennende småprosjekter med disse elementene. Mange av barna opplevde det som kjempegøy å leke med farger.

– Jeg vil bli sånn som jobber med dette når jeg blir stor, sa et av barna som deltok på workshopen fornøyd. Overhørt i rommet kunne et annet barn fortelle at det var veldig gøy, men litt grisete.

Ngvmedia venter spent på å se om forskerfrøene vil spire etter besøket på Framtid 2016.

 

Tekst: Mathilde Oseberg & Kristin Alme

Foto: Christina Nieuwlaat

Kommentarer