Kaldt men lærerikt

feature image 2

Elever fra Nordahl Grieg VGS har lært hvordan de kan klare å overleve i naturen uten strøm.

Tekst av: Kaisa Liseth

– Det har vært kaldt men lærerikt. Jeg lærte hvordan jeg skal overleve ute i gokk uten strøm.

Lise Tvedt Helland fra 1SSB er en av deltagerne som har vært med på workshoppen Doomsday Preppers, hun forteller at det har vært en gøy og lærerik opplevelse å være med på.

bål
Elevene har blandt annet lært å lage bål, rense vann og fått generell kunnskap om naturen. De har i tilegg plantet og lært å lage feller slik at de kan fange dyr som kaniner, mus og fugler.

Med fokus på teknikk
– Jeg har lært noen nye teknikker som jeg ikke kunne fra før av for å overleve. Vi var veldig fokusert på dynamikken og hvordan vi skulle bygge opp alt igjen, legger Gabriel Reis til.

Han forteller også at han har hatt en positiv opplevelse og at han er veldig glad for at han ble med på akkurat denne workshoppen.

– Jeg tror at de andre elevene også har hatt det kjekt , spesielt fordi dette er noe nytt for de, vi har lært noen teknikker som ikke er så vanlig å kunne når vi bor i en storby som Bergen. Vi får erfaring her, forteller Reis, som også legger til at denne workshoppen er bærekraftig fordi de lærer å bruke resurser rundt dem.

Læreren Birgitte Bergene Hansen som ledet workshoppen forteller at dette er viktige ting å kunne i tilfelle man kommer opp i en situasjon hvor du verken har strøm eller vann.

Kommentarer