Juryen valgte NG

Blant skoler fra hele Hordaland var alle de 4 finalistene i Energikonkuransen fra Nordahl Grieg VGS.

Vinnerne av Energikonkurransen 2016
Vinnerne av Energikonkurransen 2016 ble Margrete Skretting Solberg, Martine Elise Flesland og Kristine Smith Solberg. Her sammen med juryen, representanter fra VilVite og konfransier Kari Birkeland.

– Dere har virkelig blåst de andre konkurrentene av banen, sier Camilla Larsen fra VilVite, som er en av prosjektlederene for konkurransen.

Best av 42
Tanken bak prosjektet er å øke kunnskapen til elever om energi – og klimautfordringene, og inspirere elevene til å velge et utdanningsprogram innen energisektoren.

VG1 elever fra hele Hordaland var med på prosjektet og lagde til sammen 42 bidrag. Vinneren ble kåret fredag formiddag på Nordahl Grieg vgs.

Klikk på bildene for fullskjermsvisning. Saken fortsetter etter bildeserien.


Harde debatter
I juryen som plukket ut de fire finalistene satt Anna Silje Andersen fra BKK og Nils Tore Skogland fra Naturvernforbundet i Hordaland.

– Vi har hatt noen harde debatter men vi ble til slutt enig, forteller Skogland. Elevene skulle velge seg en problemstilling for så å løse den i en selvprodusert film på maks fem minutter. Juryen vektla forståelse for emnet og formidlingsevnen til videoen.

– Det har vært en veldig gøy og interessant oppgave, og å jobbe med dette temaet har nok gjort oss mye mer bevisste på eget forbruk, sa Margrete Skretting Solberg, Martine Elise Flesland og Kristine Smith Solberg da de mottok prisen.

Tekst: Hege Kyte. Foto: Preben Solli Tøsse

Kommentarer