Integrerer asylsøkere med spill og vafler

Nordahl Grieg VGS inviterer ungdommer fra Landås asylmottak til en hyggelig dag med brettspill og vafler. – Litt skummelt i begynnelsen, men det går nok bedre nå.

Asyl Workshop 2(Christina Nieuwlaat)

Stemningen er kombinert av nervøsitet og nysgjerrighet. Elevene sitter side om side med ungdommene fra mottaket og spiller kort. Småsjenert prøver de å bli kjent mens de spiser vafler og frukt.

Frivillige rundt asylmottaket på Landås har stiftet organisasjoner i nabolaget som jobber for samhold og integrering av asylsøkerne. Dette har ført til at mottaket har kommet i kontakt med Nordahl Grieg Videregående Skole. Nå er asylsøkere i alderen 17-19 år invitert til den årlige fremtidskonferansen.

Annerledes opplevelse

Thea Lund Bondevik fra 1STD er deltager på spillcaféen og forteller at det har vært gøy, lærerikt og interessant på spillcaféen hittil.

– Det er annerledes fra opplevelser jeg har hatt tidligere, sier Bondevik.
Hun syntes det er spennende, men litt utfordrende å kommunisere med dem siden de verken behersker norsk eller engelsk veldig godt.

– Jeg tror at de syntes det var litt skummelt i begynnelsen, men det går nok bedre nå, sier Bondevik.

– Spillcaféen passer til dette årets tema ved fremtidskonferansen; en bærekraftig hverdag, fordi det er samspill mellom folk fra ulike kulturer og det er noe hele skolen gjør sammen, forteller Charlotte Schreiber Hjortland fra 1STD.

Hjortland tror asylsøkerne syntes det er kjekt å fylle fritiden sin med noe annet enn det de vanligvis gjør, siden de for øyeblikket ikke går på skole selv.

Tekst: Kaisa Liseth & Kristin Alme

Kommentarer