Framtid i telt

På Finse har det de siste dagene vert utstasjoner tjue elever og tre lærere som  har besteget Hardangerjøkulen,  gjennomført debatter og  jaktet på et glimt av villreven.

featureimage
Finseturen er en av workshopene på Framtid 2016 og går under navnet Framferd. Workshopen ble for første gang gjennomført i fjor,  der elevene skal ha uttrykte at det var både spennende og lærerikt. I år reiste gjengen opp tidlig onsdagsmorgen.

Opplegget går over tre dager der de blant annet skal lære om hvor viktig isbreene er for Vestlandet, og om hvordan issmeltingen påvirker oss på både et lokalt og nasjonalt plan. De har også vært på en meteorologisk klimastasjon der de hadde Henning Aakeson som guide.

Se bilder og videoklipp fra Framferd på NGVmedia sin Facebook-side!

Debatt og fjellrev
Aakeson var også leder for debatten som ble holdt. Elevene delte seg opp i seks grupper og representerte blant annet flyselskaper, bønder og fremtidsvisjonærer.

– Debatten gikk utrolig bra! Alle gruppene  ble enige i motsetning til den virkelige verden, forteller Ottar Uthaug som er en av de tre lærerne.

bildedebatt

På Finse jobbes det også med å redde fjell rev-bestanden, og om hvordan den blir påvirket av klimaendringene. På torsdag lette gruppen etter spor av villrev.
– Vi fikk se en rev sammen med elevene i fjor, men i år så vi bare sporene, sier Andre Spica som også er en av lærene på Finse.

Ut av sengen
Mange av elevene har valgt å flytte seg bort fra sengen og heller sove ute noen av disse nettene. En av de er Amund Leknes som forteller at det var veldig kaldt i begynnelsen men at varme klær hjalp veldig.

–  Jeg og tre andre bestemte oss for å sove ute rundt klokken ett i natt, så da lå vi oss ut i et telt.

I dag er siste dagen på Finse for følget, men det fortsatt full fres.

– Det har vært veldig god stemning. I dag fyller Solveig 18 år så vi skal spise kake, ha litt aktiviteter som skihopp, aking og film, forteller Kaisa Filtvedt.

Tekst: Hege Kyte. Foto: Andre Spica og Ottar Uthaug

Kommentarer