Åpning for full hals

I dag satt det tusen spente elever og lærere i skoletorget under åpningen fylt med dans og gøy. Nå er Framtidskonferansen 2016 i gang.

Opning feature

Nordahl Grieg VGS sin framtidskonferanse 2016 er nettopp blitt satt i gang for fullt etter en spektakulær åpning i skoletorget. Fungerende rektor Lise Holsen åpnet konferansen med en tale, etterfulgt av Irene Kinunda sine artige historier fra hennes opplevelse av å være flyktning fra Kongo til Norge.

Under åpningen ble vi introdusert for spennende Brasiliansk kampsport/dans kalt Capoeirashow ved Grupo de Capoeira Beija Flor med gjesteinstruktør Formado Tutuco fra Brasil. Etter dette fulgte Agnes Tvinnereim opp med informasjon om Bærekraftig liv på Landås etter årets tema; Bærekraftig hverdag.

Geir Myhr - Foto Emma Bakke Vestrheim

Årlig tradisjon for skolen
Åpningen av Framtid 2016 var dermed satt i gang med tre engasjerende foredrag, og går videre til dagens aktiviteter rundt på skolen. Framtidskonferansen arrangeres nå for sjette år på rad og har vært en stolt tradisjon hos Nordahl Grieg VGS. I årets program kan elever melde seg på mange forskjellige workshops som skrivekurs, personlig økonomi, rockeverksted og spillcafe.

Halv to var det klart for masse aktiviteter. Rundt om hele skolen var det stappfullt av forskjellige innendørs aktiviteter med både dans i gymsal, spill i biblioteket, gaming og førstehjelpskurs. Disse aktivitetene kunne elevene gå fritt rundt å utforske helt på egen hånd. I gymsalen ble det blant annet lært bort den eksotiske kampsporten/dansen Capoeira, som tidligere ble vist under åpningen. Da fikk elevene slippe seg løs til brasilianske rytmer.

Hele biblioteket var dekket til spill og mange var samlet for nettopp dette, med masse forskjellige type brettspill overalt. Like utenfor var flere samlet til en annen form for spill, nemlig gaming. PC’er og skjermer var plassert rundt for alle som skulle delta på denne aktiviteten.

Saken fortsetter under bildet.

Margretha Tveisme (t.v.) og Lise Holsen (t.h) - Foto Christina Nieuwlaat

Mye spenning i vente
Margreta Tveisme, lærer ved Nordahl Grieg VGS, er leder og ansvarlig for Fremtidskonferansen. Målet for dette arrangementet er å inspirere elevene til å fortsette med det gode arbeidet rundt en bærekraftig fremtid, sier Tveisme.

– Åpningen har gått strålende, men jeg er litt bekymret for morgendagen, forteller Tveisme. Da har jeg litt mindre ansvar og elevene skal ta styringen selv.

Tveisme forteller videre at hun er helt overbevist om at dette kommer til å gå bra. Hun ser stort fram til de neste dagene med Framtid 2016.

Tekst: Mathilde Oseberg & Hege Kyte 

Kommentarer