Tjente 21.000 på elevprodukter

Med lokalprodusert honning, såper i enkel innpakking, noen småkaker og en god sak klarte elever på Nordahl Grieg VGS å tjene 21.000 på en ettermiddag.

featureJulemarked

Elevene ved service og samferdsel VG2 har i dag arrangert julemarked på Nordahl Grieg. Der har det verdt salg av kaker, lys, honning og såpe, alle produsert av elevene. Alle inntekter går til Røde Kors.

– Jeg hadde et hemmelig mål om 12.000, så dette er jo kjempebra, sier Lise Gro Sælemyr, lærer ved Nordahl Grieg.

– Vi kom på idéen om et marked ganske spontant, så satt oss i grupper og hadde en brainstorming på hva vi skulle gjøre, forteller Jørgen Larsen Bottolfsen, som er elev ved linjen.

Elevene har fokusert på bærekraftige produkter og selvproduksjon. Lysene er laget av gamle stumper og glassene har de fått. Honningen er laget av biene som er plassert på skolen.

OysteinEngelsen
Øystein Engelsen solgt NGV-honning for første gang.

For en god sak
Inntektene skal gå til Røde Kors. Elevene har selv lagd avtalen med organisasjonen.

Larsen Bottolfsen, som er kommunikasjonsansvarlig, forteller at elevene sammen fant ut at pengene skulle gå til et godt formål.

– Jeg kunne ha kjøpt en engel i porselen som hadde endt opp innerst i boden, men dette er nyttige gaver som folk faktisk har bruk for. Nå skal jeg ringe til min kone å spørre hvor mange jeg skal kjøpe, sier Tom Løvik, som er lærer på skolen, og peker på Røde Kors logoen på lokket til honningen.

Ekte hjemmelaget
Honningen som ble solgt under markedet er produsert på skolen av både lærere og elever. Dette er første gangen den blir lagt ut for salg.

– Dette er veldig kult. Det er langt ned en god innsats i produktet, sier en stolt Øystein Engelsen, lærer og skolens birøkter.

Engelsen håper på mer salg av honning i fremtiden, men innrømmer at han er avhengig av arrangement som julemarkedet for å ha en arena for salg. Samtidig understreker han at hovedfokuset er ikke på det økonomiske.

– Honningproduksjon er først og fremst en viktig læringsarena for elevene, sier birøkteren.

 

Kommentarer