Dristig julehandel på Nordahl Grieg

Juletiden nærmer seg med stormskritt, og på Nordahl Grieg videregående skole skal det arrangeres et julemarked litt utenom det vanlige.

Gruppe_julemarked

GLEDER SEG: Lasse A. Isaksen, Sander Emil Bergesen, Gloria Wiktoria Jasek og Ida Nordvik har jobbet lenge med å lage produkter til julemarkedet. Foto: Marthe Thorbjørnsen

Elevene fra Service og samferdsel skal nemlig arrangere et julemarked på skolen hvor produktutvalget vil bestå utelukkende av elevproduserte varer, med fokus på bærekraft.

Bærekraftig honning
Elevene har vært delt opp i grupper som har laget forskjellige produkter. At alt skal være laget på en miljøvennlig og bærekraftig måte, har vært essensielt for arbeidet. Det kanskje viktigste produktet er honningen fra skolens egne bikuber.

– Honningen er helt klart veldig spesiell. Den er produsert her på huset, og elevene har stått for både glass og tapping.

Får jobbe selvstendig
Julemarkedet har vært et tverrfaglig prosjekt mellom linjene service og samferdsel og medier og kommunikasjon. En av de arbeidsomme elevene er Sarah Heggholmen fra andre klasse på medier og kommunikasjon. Hun har jobbet med designet på de forskjellige produktene.

– Det har vært veldig interessant å jobbe på oppdrag for en “arbeidsgiver” som service og samferdsel, i stedet for bare en lærer som retter oppgaver. Elevene har vært de som gir oss tilbakemeldinger, og da ser vi hvor viktig det er med god kommunikasjon. Det er kjekt å jobbe på en mer selvstendig måte enn ved vanlig skolearbeid, forteller Heggholmen.

Sarah2

DESIGNER: Elev Sarah Heggholmen har jobbet mye med det grafiske designet som skal brukes i forbindelse med markedet. Foto: Marthe Thorbjørnsen

 

Til Røde Kors
Inntektene fra salget går direkte til Røde Kors, noe som er populært også blant elevene som ikke selv er med på prosjektet. Casper Andersen fra andre klasse på studiespesialiserende er imponert over innsatsen til elevene på service og samferdsel.

– Jeg syns det at de tar seg tid til å lage slike produkter for å tjene inn penger til Røde Kors er flott. Selv om jeg egentlig ikke har

behov for noen av produktene, kan det være jeg kjøper noe for å støtte den gode saken, konkluderer Andersen.

Casper

IMPONERT: – Jeg synes det er så flott at elevene på Service og samferdsel gjør dette for å støtte Røde Kors, sier Casper Andersen. Foto: Mathilde Tunes

 

– Veldig morsomt
Lærer på service og samferdsel, Lise Gro Sælemyr, er en av de viktigste bidragsyterne for prosjektet.

– Det har det vært veldig morsomt, med mange mennesker fra forskjellige avdelinger involvert. Etter at vi begynte å få produktene ferdigstilt, har det vært kjempegøy, sier Sælemyr.

 

Julemarkedet finner sted fredag 11. desember, klokken 11.30 – 14.30 i skoletorget.

Tekst: Rikard Thistel

Foto: Marthe Thorbjørnsen, Mathilde Tunes

Kommentarer