På nett med kunnskapsministeren

Torbjørn Røe Isaksen lot seg imponere da han besøkte NGV. Gaming og innovative undervisningsmetoder engasjerte.  

 

DSC_0063

 

-Nordahl Grieg er på mange måter en foregangsskole. Her er man flink til å tenke utenfor boksen. Under onsdagens besøk viste ministeren stor interesse for Grønn innovasjon og Next Level. Han er imponert over satsingen på på innovative og framtidsrettete fag.

Spill i undervisning

Under omvisningen får Torbjørn Røe Isaksen selv prøve seg på dataspillet ¨Gone home¨. Når elevene demonstrerer hvordan de bruker dataspill i en helt vanlig engelsktime følger kunnskapsministeren interessert med. Klassen er med i et samarbeidsprosjekt der de spiller sammen med elever fra Canada og Sverige, der de sammen må løse ulike oppgaver. Røe Isaksen viser stor interesse for gamingen selv om han innrømmer at han ikke har så mye erfaring med dataspill selv.

-Det aller viktigste er at eleven lærer noe, så hvis det er en god måte å lære på og i tillegg er interessant, så er jo ingenting bedre enn det.

DSC_0228

Fremtidens fag

-Hva er dette for noe, smiler en overrasket Røe Isaksen i det han trer inn i forskingslabben til Grønn innovasjon. Synne Sørbøe (17) viser kunnskapsministeren prototypene de jobber med på forskingslabben og forklarer hvordan elevene skaper grønne og bærekraftige produkter. Grønn innovasjon er et tverrfaglig samarbeid mellom elever fra realfag og samfunnsfag. Ifølge Røe Isaksen vil en se mer av denne type fag i framtiden.

-Nordahl Grieg er nytenkende, og har fokus på å skape muligheter for fremtiden. Det er utrolig mye som skjer på mange områder, mener kunnskapsministeren.

 

Tekst: Thea-Emilie Bjurgren

 

 

Kommentarer