Energifull NG-camp

Det er Innovasjonscamp på Nordahl Grieg Videregående skole, og Ungt Entreprenørskap  Hordaland vil ha elvenes tanker om energi, bolig og klimautfordringer.
InnovasjonscampFeauture
I skolens auditorium Dristige Hjerner startet prosjektet Innovasjonscamp der fokuset var sentrert på fornybar energi for fremtiden. Elevene fikk oppgaver som skulle løses, der kriteriene var nytenkende, kreativt og miljøvennlig.

– Nå jobber vi med ideer som kan gjøre boligmarkedet i Norge mer miljøvennlig og nytenkende, forteller William Christensen som er elev i 1STF.

I klasserommene sitter det grupper med hver sin Post-it-blokk, penn og pc. Elevene diskuterer alternative løsninger på oppgaven. De er på oppdagelsesstadiet da NGVmedia besøker campen, men forslagene skal være klare i god tid før finalen neste uke.

Vinnerne skal videre til Trondheim for en nasjonal finale senere i år.

(saken fortsetter under bildeserien)

Solveig Gjestvang Aasen, lærer ved Nordahl Grieg, synes prosjektet gir et godt grunnlag for elevene videre i prosessen med innovativ og fornybar problemløsningsmetoder.

– Dette er en fin oppgave fordi elevene blir kjent med innovativ tankegang og fornybare energikilder til fremtiden, sier Aasen.

– Tørr å vær i drømmerommet, var en siste oppfordring fra Ingrid Stensnes til elevene før de gikk i gang med prosjektet. Stensnes representerer Ungt Entreprenørskap under dagens camp.

Men hva kan elever faktisk bidra med i denne store sammenhengen? Hør hva Stensnes svarte i dette videointervjuet.

Tekst: Hege Kyte 
Foto: Victoria Joys, Kamilla Tran, Martine Sem Olsen og Marthe Thorbjørnsen. 
Video: Preben Solli

Kommentarer