Reiser hjem som spillskapere

Istedenfor å bruke spill som «belønning», fikk lærere i dag lære hvordan de skal integrere spill i timene. En måte er å lage egne dataspill.

Lærer Ole Schjølberg var en av de som lærte seg å lage dataspill i dag.
Lærer Ole Schjølberg var en av de som lærte seg å lage dataspill i dag.

Deltagerne på konferansen har hatt muligheten til å delta på forskjellige workshops i tillegg til å høre foredrag. Espen Clausen hadde i dag en workshop om hvordan man kan bruke Sploder for å lage informasjonsrike og lærerike spill. Sploder er et program hvor du kan lage dine egne spill.

Viktig å henge med
To av deltagerne som fikk prøve seg, var deltagerne Bjørn-Ole Schjølberg og Trud Bu. De er lærere på Vågen videregående, og begge var på denne workshopen fordi de hadde lyst å bli kjent med hvordan man lager spill i sammenheng med utdanning. De mente at spill potensielt kan hjelpe i læring.

– Det er viktig å henge med på det som skjer blant ungdommen og kulturen, fastslo Schjølberg.

Elever presterer bedre
Clausen begynte med å fortelle litt om seg selv. Han jobber som lærer på Grinde barneskole i Tysvær kommune og bruker aktivt videospill i timene. Istedenfor å bruke spill som «belønning», mener Clausen at man skal integrere det i timene.

Se Clausen forklare spillbaserte læringsverktøy her.

Han får mye positiv tilbakemelding fra elever for å integrere spill i timene, og ser selv at elevene presterer bedre og er glad i å jobbe på denne måten. Clausen har også sett at elever med lærevansker har godt av å jobbe med spill.

IMG_2146
Her skapes et helt nytt dataspill.

– På ett punkt løp en av elevene mine gjennom klasserommet i glede fordi hun klarte få en vegg til å forsvinne da hun plukket opp en blomst i programmet, fortalte Clausen deltagerne på workshopen.

Påvirker privatlivet
Clausen legger til at dette vanligvis er en lett oppgave å utføre, men at følelsen av å oppnå noe motiverer elever til å jobbe for å nå målene sine, uavhengig av hvor vanskelig eller lett det er. Clausen forklarer også hvordan hans interesse for data påvirker privatlivet.

– Huset vårt ser ut som ett forskningsprosjekt, og fruen blir relativt frustrert når det flyr droner gjennom huset, ler han.

_DSC7973
Espen Clausen mener at man skal integrere dataspill i timene.

 

Tekst: Martin Nordlund og Martin Nilsen
Foto: Elfur Helgadottir


 

Kommentarer