“Parkeringsforbud” skaper reaksjoner

 Rektor Lin Holvik på Nordahl Grieg VGS forteller til Ngv Media at det aldri har vært parkeringplasser for elevene. Dette reagerer de sterkt på.
420_1207
Pakeringsplassen på NGV: Store diskusjoner omkring den fulle parkeringsplassen.
Ifølge rektor må elever og ansatte søke om tillatelse til å benytte seg av parkeringsplassen. Elevene har reagert negativt på dette forslaget og har allerede startet en parkeringkomité. Alexander Arntzen er medlem av komitéen og har bestemt seg for å føre en statistikk over ledige parkeringplasser.
– Jeg mener parkeringforbudet er unødvendig, og det viser det en mangel på respekt for elevene. Vi har nå gått på skole i tolv år, og nå har vi fortjent retten til å være likestilt med lærerene. Fordi elvene er nå 18 år, de har fått lappen og vil gjerne være likestilt med lærerene. Når de tar fra dem retten, da blir de opprørte, ingen vil miste retten sin til noe, sier eleven ved Nordahl Grieg.

 

Arntzen har i løpet av de siste dagene telt hvor mange biler som har kjørt inn og ut fra skolen, og hvor mange ledige parkeringplasser det er i løpet av skoledagen.
– Grunnen til at jeg lagde statistikken var at jeg så når jeg kom kjørende til skolen, så jeg at det var mange ledige plasser. Jeg ble da veldig nysgjerrig på hvorfor skolen skal innføre dette “parkeringforbudet”, forteller Arntzen. Jeg vil vise at det også er plass til at elever og lærere kan parkere her.

 

Resultatet av 18-åringen sin statistikk viser at det alltid er ledige parkeringsplasser, men det varierer i antall. Noen dager er det tre ledige plasser, mens andre dager kan det være opp til 15 ledig plasser forteller Arntzen.
– Jeg synes at rektors utsagn var respektløst. Gjerne for oss elver som har parkert her og ser at det går fint. Jeg føler at “parkeringsforbudet” bare er til for å provosere elevene, sier den engasjerte eleven.

 

Tekst: Thomas Haraldseth
Foto: Aleksander Bowcutt

 

Kommentarer