– Fremtidens skole har spill og koding

Temakonferansen for spill og koding i skolen er godt i gang på USF Verftet i Bergen.
trondingebretsen
– Alle moderne mennesker bør forstå koding, mener Trond Ingebretsen, direktør for Senter for IKT i utdanning. Senteret er hovedarrangør av konferansen.

Bare starten
Han mener koding vil få en større plass i fremtidens skole og forteller at arbeidet som nå er i gang, bare er starten.
– I det 21. århundre trenger vi å lære elevene andre ferdigheter enn tidligere. Blant annet vil kreativitet bli viktig, sa Ingebretsen, da han åpnet konferansen.

Ingebretsen mener at konferansen er en mulighet for å utforske fagfeltet i praksis, og til å dele tanker og erfaringer.

Blant dem som har delt sine synspunkter i dag, er professor James Paul Gee. Han kritiserte dagens skolevesen og snakket om hvordan problemløsning vil blir viktigere for elevene enn reproduksjon av kunnskap.

Se intervjuet om James Paul Gee her.

Tips og triks
– Her får du tips og triks som du kan ta med deg i klasserommet, sier lærer Anne-Marit Selstø. Hun syns konferansen har vært veldig inspirerende så langt. Se hele intervjuet i videoen. (Saken fortsetter under)

En annen deltaker, Khalid Ezat Azam, mener at dataspill i 2015 er mye mer enn underholdning. Azam påpeker at det også kan ha en sosial funksjon og sammenligner dataspill med sosiale medier.

(Saken fortsetter under bildet)

Khalid Ezat Azam
Khalid Ezat Azam

– Måtte bli Bergen
Nordahl Grieg videregående er med å arrangere konferansen. På skolen brukes dataspill allerede i undervisningen, og derfor var det et naturlig valg å holde konferansen i Bergen, ifølge Ingebretsen fra IKT-senteret.

 Lærere bruker mye tid på å utvikle flotte IKT-opplegg som aldri blir delt. Dette vil vi prøve å gjøre noe med, sa direktøren.

 

 

 

Tekst: Katharina Olsen & Lovise Meltzer Rygh
Foto: Lovise Meltzer Rygh
Video: Mathilde Jacobsen Oseberg & Elin Nguyen

Kommentarer