Elever fikk bestemme framtidens NRK

Årets programledere Hasse Hope og Erik Solbakken under tirsdagens nmdUNG konfreanse. - Det er viktig at ungdommen får en sjanse til å snakke for seg, mente Solbakken.
Årets programledere Hasse Hope og Erik Solbakken under tirsdagens nmdUNG konfreanse. – Det er viktig at ungdommen får en sjanse til å snakke for seg, mente Solbakken.


Under årets nmdUNG fikk elever fra videregående skoler sjansen til å stemme fram fem punkter som skal danne grunnlaget for ungdommens NRK plakat. Kulturdepartementet var til stede og fikk personlig overrakt ungdommens bidrag.

NRK`s ungdomsplakat er et initiativ tatt av kulturministeren for at NRK skal være mer attraktivt for ungdom.

– Jeg synes ungdomsplakaten var en fin måte å la oss være med på å bestemme. Det er vi som er målgruppe, og da var det bra at vi fikk lov å være med på å bidra med hva NRK kan gjøre for at vi skal bruke de mer, sier Emilie Kvarme som er medieelev ved Voss Husflidsskole.

Til sammen kom det inn over 600 forslag. Arbeidet er gjort av videregående skoler fra hele landet gjennom en digital spørreundersøkelse. Under gårsdagens konferanse plukket forsamligen ut de fem viktigste punktene som i disse dager vil bli overlevert til kulturministeren.

Viktig at ungdommen slipper til
– Kulturministeren tok til orde for at dette viktige arbeidet. Vi lager ungdommens NRK plakat fordi ungdommens stemme er viktig når man skal utvikle NRK framover, sier statssekretær Bjørgulv Vinje Borgundvaag.

Det er ikke bare Borgundvaag som mener ungdom bør få slippe til.

-Utgangspunktet med NRK plakaten er litt tørt, så er det viktig at ungdommen faktisk får en sjanse til å snakke for seg. Det er veldig mange voksne som er flinke til å snakke på ungdommenes vegne, sier Erik Solbakken som var en av programlederne under nmdUNG.

Besøk fra NRK
I forkant av avstemningen fikk flere vidergående skoler besøk av NRK. Formålet var å sette i gang arbeidet med en diskusjon om ungdommens forhold til NRK.

Nordahl Grieg vidergående skole fikk besøk av Anders Ekanger fra NRK Hordaland, som utfordret elevene til å tenke nytt om NRK.

Nordiske mediedager for unge
nmdUNG er en mediekonferanse for 670 videregående elever i Hordaland og omegn. Målet var å lage et blandet program, og i år var det tv, avis og etikk som er hovedtemaene.

På åreste program stod blant annet Ungdommens PFU, språkkritikk, politikerer i sosiale medier og et innblikk i programlederene Erik og Hasse sitt show Karl Johan.

-Jeg synes nmd UNG var ein gøy og ny måte å lære på. Vi lærte av folk som faktisk jobber med det hver dag, og det var kult å få høre hvordan de arbeider, sa Emilie Kvarme etter konferansen.

Tekst og foto: Hege Kyte og Marthe Andrea Bakke

Kommentarer