– Takk for at dere ble med inn i framtiden

DSC_1956

Framtidskonferansen har nådd slutten, men Nordahl Griegs satsning på bærekraftige løsninger fortsetter. Til høsten tilbyr skolen en studieretning innen innovativ tenkning.

Samarbeider med Nordahl Grieg Videregående
Mens Nina Jensen, generalsekretær i WWF, inspirerte elevene til å tenke bærekraftig under framtidskonferansen ved åpningen, inspirerte Bjørn Haugland, visepresident i DNV-GL til å fortsette å tenke bærekraftig etter avslutningen i dag.

– Vi er framtidens «opportunity managers», forteller han i kjølvannet av Rothaugen Ungdomsskoles presentasjon av sin egen innovative satsning i undervisningen. Nordahl Grieg Videregående møtte Rothaugen-elevene under BETT-konferansen i London i vinter, og sjarmerte de fleste i senk, og velfortjent med kåringen til årets mest sjarmerende.

Nordahl Grieg Videregående skole fikk også en del av rampelyset i kåringen, og fikk tittelen «mest innovative skole» i 2015. Det er en av årsakene til at Bjørn Haugland og resten av DNV-GL ønsket å inngå samarbeid med skolen. – Vi jobber på samme måte som dere gjør her i dag, vi ser etter løsninger i risikoer, sier Haugland som har gått gjennom flere workshops tidligere og er imponert over både elevene og lærernes handlekraft.

DSC_1880Gammelt kan bli nytt
Elevene har jobbet både med innovativ programmering, dronebygging og strømproduksjon med «kites» eller drager. Bærekraftig tekning innebærer likevel ikke bare produksjon av nye, moderne maskiner som drives med fornybar energi.

I workshopen «det lille symesterskapet» har de ikke bare laget vesker og skjørt av tomme kaffeposer, de har også sydd jakker og kjoler av gammelt møbelstoff og gamle putetrekk. En annen gruppe har undersøkt hvilke tiltak næringslivet kan gjøre for å ta bedre vare på jorden vår, og har rådført IKEA-aktørene med det de har funnet ut.

Jazz-tastisk slutt
– Musikkelevene ved Vg3 har siden nyttår hatt sin egen «workshop» hvor de har jobbet med jazzmusikk. Etter tre lange dager med forskning og praktisk arbeid fikk elevene seg en musikkpause med tre av låtene de har jobbet med. Framtidkonferansens «mor», Margreta Tveisme, avslutter det hele med å takke elevene og lærerne for deltakelsen. – Takk for at dere ble med inn i framtiden, smiler hun.

Se bilder fra hele konferansen her.

Tekst: Christine Johnsen (3MK)
Foto: Tuva Åserud (3MK)

 

 

Kommentarer