Skal dokumentere Framtid 2015

Header bilde

Elever ved 1MK klargjør filmutstyr for filming (Foto:Christina Hårvik)

Det er duket for nok en ny framtidskonferanse på Nordahl Grieg videregående skole. Elever på alle skolens linjer forbereder seg til tre dager med spennende workshops. Medielinjen skal dekke Framtid 2015 ved hjelp av lyd, tekst og bilder.

Tekst: Pamela, Christoffer Aspevik.

Femte år på rad

Framtid 2015 blir det femte året på rad med framtidskonferanse. Tradisjonen tro skal elever på medier og kommunikasjonslinjen dokumentere de mange workshopene, talene, og verdifulle øyeblikkene. I år vil det være mulig for elever fra andre linjer å samarbeide med MK-elevene i form av en egen workshop. Det skal blant annet være egne radiosendinger, nyhetsartikler, og videoklipp som skal informere om konferansen.

Skal ha radiostasjon ved skoletorget

Én av planene for Framtid 2015, er å ha en radiostasjon i skoletorget. Her skal både elever og konferansierer få mulighet til å bli intervjuet om alt i fra temaene for arrangementet, til sjansen for å dele tanker om hvordan Framtid 2015 påvirker det daglige skolelivet.

– Kan bli interessant å ha en sending med så mange mennesker rundt seg, kommenterer Marius Bjørnes (1MKB), som skal være en del av radioteamet under konferansen.

Marius fortsetter med å fortelle litt om hvordan radiostasjonen skal være organisert.

– Planen er at vi skal ha en slags stand i skoletorget, forteller han.

Standen skal bestå av det nødvendige utstyret, og vil kun trenge strømforsyninger for å fungere. Dette skaper en frihet til å mobilisere den til en viss grad.

Positivt læringsutbytte

– De vil få veldig nyttige og praktiske erfaringer, informerer lektor Joachim Laberg, som er en av lærerne på medieavdelingen.

Joachim mener det vil være veldig lærerikt fordi opplevelsen vil inneholde et høyt tempo, med virkelige intervjuobjekter og saker.

– Det gir en veldig realistisk erfaring. Det vil ligne på noe som profesjonelle ville gjort. Et skille fra den vanlige skoledagen, fortsetter Joachim.

Det som blir publisert vil bli sett av mange, og vil hverken være tilgjort eller “lek”, men seriøst.

Godt samarbeid

Som de fleste workshops gjerne krever, vil dette arbeidet kreve en god del samarbeid. Samsvar mellom kameramann og intervjuer, er for eksempel en viktig faktor for å skape gode produkter. De som skal jobbe med medier i løpet av konferansedagene, vil trolig få et godt sosialt sluttresultat.

 

Kommentarer