Opptøyer i Duper studio

Beina trippet etter takten til den helt ferske låten til NGV-bandet Tumult i Duper Studio i dag. Musikkelevene ferdigstilte låten «My Sonic Mind» tirsdag, og ble spilt inn i et intenst tempo sammen med produsent Yngve Sætre onsdag.

Det var mye som skulle gjøres på få timer, og stemningen var god når elevene var ferdig etter mange gjennomganger på både instrumenter og vokal.

Yngve Sætre har jobbet som produsent i Duper Studio siden 1996 og har jobbet med flere store, norske band og artister, blant annet Kaizers Orchestra, John Olav Nilsen Og Gjengen, Anne Grete Preus og DumDum Boys.

DSC_1716
Produsent Yngve sætre.

Selv om Sætre har jobbet i musikkbransjen lenge både som musiker i bandet Barbie Bones og mange år som produsent, gir han delvis sjefsrollen til elevene og er nøye med å la dem høre etter feil selv. Rådet hans er at unge musikere må finne sin egen stil. – De må i hvert fall prøve å finne sin egen art, og jobbe knallhardt med det. Sætre tror det er viktig at man lager noe som folk ikke ventet at de skulle høre.

Gjennomført på kort tid
Bandet består av musikkelevene Henrik Høvik Solheim, Sindre Aalhus, Snorre Hope, Karianne Osen, Ida Myking, Sitraka Andriana, Silje Marie Hagen og Viktor Aase. Bandnavnet deres Tumult betyr «opptøyer», definert som støy som følge av en stor masse personer.

Selv om låten ble ferdigstilt så sent som dagen før innspilling, begynte Sindre Aalhus og Karianne Osen på teksten allerede for en måned siden. – Vi tok en lang pause fra prosjektet etter det, så resten ble gjort litt i siste liten, forteller Sitraka Andriana. De håper at låten skal legges ut på Spotify slik som låten til fjordårets «Falling Down» av Cascade Waters, som også fikk seg en musikkvideo av medieelevene.

Handler ikke så mye om erfaring
Produsent Yngve Sætre synes ikke det er mer utfordrende å jobbe med de unge, spirende musikerne enn med de som er veldig erfarne, men det er klart det byr på annerledes utfordringer. – Det jeg syns er mest travelt er å jobbe med folk som er forutviklet, de som er veldig opptatt av at ting er teknisk perfekt og ikke fokuserer så mye på meg, forteller han.

Han syns det har vært en fin opplevelse å jobbe med musikkelevene fra Nordahl Grieg Vgs. – Det har vært kort og intenst, og jeg håper det er en opplevelse som kan danne spor til å stå på videre, sier Sætre.

Hør sangen deres her!

 

Tekst: Christine Johnsen (3MK)
Foto: Tuva Åserud (3MK)

Kommentarer