Grønn idédugnad

grønn innovasjon
Foto: Mathea Sol Dahle Skjæveland 

 

På workshopen NGV Grønn Innovasjon hackathon skal elevene utvikle ideer til bærekraftig utvikling av uteområdene rundt skolen.

Til høsten tilbyr Nordahl Grieg Videregående Skole et Grønt innovasjonsstudie hvor elevene blant annet skal jobbe tverrfaglig og prosjektorientert for å løse virkelighetsnære miljøcaser. Ungdommene skal få muligheten til å kunne delta i utviklingen og løsningen av noen av de store miljøproblemene vi står ovenfor i dag. I workshopen får elevene en forsmak på hva dette innovasjonsstudiet innebærer.

Idédugnad
– Grønt innovasjonsstudie handler om å utvikle ideer som går på fornybar energi og biologisk mangfold, sier workshopansvarlig Roar Helleve Haugland.

Han legger til at elevene også skal skape markedsmuligheter for å selge ideene som elevbedrift.

Workshopen er derfor en idédugnad til hvordan man skal jobbe med det nye innovasjonsstudiet. Elevene jobber i tilfeldig plasserte grupper for å utvikle bærekraftige ideer til uteområdet rundt Nordahl Grieg.

Kan bli kantinemat
Sara Crespo er elev i første klasse ved Nordahl Grieg, og syntes at workshopen er gøy og lærerik. Hun forteller at hun selv vurderer å velge det grønne innovasjonsstudiet til neste år. Gruppen hennes har utviklet en idé som går ut på å dyrke grønnsaker og urter på skolens uteområde i et drivhus. Maten som dyrkes skal brukes som kantinemat på skolen.

– Dette er et bærekraftig og miljøvennlig tiltak, sier Crespo.

– Elevene får i oppgave å utvikle nye ideer fordi de ofte er mer kreative, forteller Roar Helleve Haugland. Gruppen med den beste ideen vinner kinobilletter. Elevene innrømmer at dette er bra motivasjon for å gjøre en ekstra innsats i arbeidet.

Tekst: Hanne Stautland

Kommentarer